Mozaik

14. tjedan psihologije

Tema: Ovogodišnji,14. po redu Tjedan psihologije, održat će se, kao i Rijeka psihologije, od 15. do 21. veljače, u čak 76 hrvatskih gradova. U sadržajnom će smislu biti obilježen pandemijom, ali i posljedicama potresa, kako u Zagrebu, tako i onog još razornijeg, na području Banovine, a sve pod sloganom: Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

GOŠĆA: 1. INES JAKOVČIĆ, predsjednica Organizacijskog odbora Rijeka psihologije

Pročitaj više

Virtualni riječki karneval - Danas UŽIVO od 12 sati na Kanalu Ri

Međunarodna riječka karnevalska povorka prilagodila se epidemiološkoj situaciji, održat će se u virtualnom obliku danas od 12 sati na Kanalu Ri

Pročitaj više

Učimo plesati u Planetu Ri

Srijedom u Planetu Ri predstavljamo Plesne Udruge i učimo plesati. Danas smo ugostili članove Plesnog centra K2K i učili plesati hip hop

Pročitaj više

Riječki karneval 2021.

U subotu u 10 sati iz Kumičićeve ulice trebao bi startati maškarani rally Paris-Bakar, a osmišljena je i nova maškarana carnevalska povorka

Pročitaj više

Ipak CARnevalska povorka

U subotu 13. veljače održat će se karnevalska povorka u automobilima predvođena riječkim turističkim autobusom. Karavana će proći od Tenka na Kampusu do standiona na Kantridi, ali bez zaustavljanja, grupiranja i poštujući epidemiološke mjere. Kotizacija je 150 kuna po vozilu, karte se kupuju putem sustava Entrio, a sav prihod ide za obnovu potresom razrušene Banovine.

Pročitaj više

Pronašao izgubljenu mačku nakon 13 godina

Alan Crnković iz Kraljevice ispričao nam je jednu lijepu priču, kako je nakon 13 godina pronašao svoju mačku Žužu

 

 

Pročitaj više

Mjesni odbor Hartera zajednica je u nastajanju

Preuzevši termin ‘mjesni odbor’ koji označava ‘oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na njihove živote’, sugeriramo našu viziju projekta razvoja zajednice, kojemu smo dali ime Kvartera - želimo pokrenuti rasprave o budućnosti prostora bivše tvornice papira Hartera te područja Vodovodne i Ružićeve ulice uz kanjon Rječine.

Pročitaj više

Brojne karnevalske grupe pripremaju svoja virtualna predstavljanja za ovogodišnji Riječki karneval

Kraj siječnja i u normalno vrijeme, brojne bi karnevalske grupe imale pune ruke posla oko šivanja kostima i spremanja koreografija. No ove godine, sve je novo i ne baš normalno, kada je karneval u pitanju.

Pročitaj više

Ri DANCE na Kanalu Ri

U Planetu Ri ugostili smo članove Plesne Udruge Ri DANCE koji su izveli dvije koreografije uživo u našem studiju.

Pročitaj više

Što trebate znati prije đira električnim romobilom po Rijeci?

Odnedavno u Rijeku su, kao prvi grad u Hrvatskoj, a poput 40 zemalja svijeta, stigli javni električni romobili tvrtke Bolt. Kako skinuti aplikaciju, kako pronaći romobil, tko ga smije koristiti, kuda se smije voziti, tko ga smije voziti, kojom brzinom, koliko traje baterija, treba li imati kacigu, gdje ga odložiti nakon korištenja i koliko to sve košta doznajte od Ivana Begovića, operativnog mendžera za romobile Bolta Hrvatske.

Pročitaj više

Willy je kriv za sve!!

Karnevalska udruga Pomfri digla pusta kojeg će spaliti nakon virtualne karnevalske povorke 14.velječe

Pročitaj više

Priručnik o životu s dijabetesom tip 1 - Slatki život

Sve što o životu s dijabetesom morate znati, a niste imali koga pitati pronaći možete u prvom priručniku kojeg je napisala Aleksandra Marović, majka blizanaca tinejdžera s dijabetesom tip 1.

Pročitaj više

Maškare preuzele vlast

Ključevi grada preuzele maškare, i službeno počelo karnevalsko vrijeme u nikada čudnijim okolnostima

Pročitaj više

Kako se ponašati za vrijeme potresa te kako rukovati sa agregatima i grijalicama na plin?

U Planetu Ri pitali smo ova pitanja Mensura Ferhatovića, vatrogasaca i višeg predavača na Veleučilištu u Rijeci. Pogledajte ove vrijedne savjete.

Pročitaj više