Mozaik

Metis svojim radnicima u sklopu radnog mjesta omogućio rekreaciju: Teretana s jedinstvenim pogledom

Tvrtka Metis više od 70 godina obavlja djelatnost sakupljanja i zbrinjavanja otpada na području Primorsko-goranske, Istarske , Ličko-senjske i Karlovačke županije. Ova je tvrtka ozbiljno shvatila i važnost tjelesne aktivnosti svojih djelatnika, pa im je u neposrednoj blizini radnog mjesta omogućila rekreaciju.

Pročitaj više

Gotovo 1000 plesača u Opatiji: Finale DanceStar World Dance Masters 2021.

Na Svjetskom plesnom natjecanju u Opatiji nastupa više od 900 plesača i plesačica iz 10 zemalja. Zbog zahtjevne organizacije, sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnji DanceStar World Masters odvija se bez publike 

Pročitaj više

Urban&4 izvrsnim nastupom zaključili Kostrensko leto

Koncertom Damira Urbana i njegove glazbene četvorke održanom u prekrasnom ambijentu kostrenske lučice Podurinj završeno je ovogodišnje Kostrensko leto.

Uz hitove kao što su "Mala truba", "Iskra", "Astronaut", "Mjesta za mene" i "Odlučio sam da te volim" Urban i četvorka oduševili su brojnu publiku u Podurinju. Koncert je održan u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, KD-a Kostrena uz sponzorstvo i donacije INA d. d. i Dezinsekcije Rijeka te pokroviteljstvo Općine Kostrena.

 

Pročitaj više

Planet Ri: Sanja Lujić Pirc i Pčelica Nenica

Pčelica Nenica – Cvijet s crnom laticom edukativna je ilustrirana priča za predškolsku dob i niže razrede osnovne škole.

Pročitaj više

Ljetna tradicija:Humanitarni plivački maraton Koga Briga

Sav prikupljen novac od kotizacija ići će za kupnju uređaja namijenjenog za osobe s invaliditetom i teškoćama  s kretanjem.

 

 

Pročitaj više

Mozaik - 23.03.2021.

- MENSUR FERHATOVIĆ, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine PGŽ

- Kako su mještani Kraljevice i Kostrene doprinijeli u spašavanju Židova tijekom lipnja i srpnja 1941. godine, tema je knjige predstavljene u gradskoj vijećnici.

Pročitaj više

Mozaik - 23.02.2021.

- Pripadnici albanske nacionalne manjine 17. veljače su obilježili Dan neovisnosti Republike Kosovo.

- Prije 10-ak dana u Rijeci je održana godišnja skupština Matice sSovačke.

- 27. siječna se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Pročitaj više

Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć

Tema: Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć. Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem, terapijom i znanstvenim istraživanjem poremećaja govora, glasa, govornog i pisanog jezika u djece, odraslih i starijih osoba. Pomaže pojedincima u poboljšanju komunikacijskih vještina i učinkovitosti (primjerice redukcija naglaska, korekcija izgovora, poboljšanje glasovnih kvaliteta vokalnih profesionalaca, rad s osobama iz dvojezičnih sredina i sl.)

Pročitaj više

Robert Ferlin u finalu za najbolji radijski glas

U Planetu Ri ugostili smo Roberta Ferlina koji je i ove godine u finalu Zlatnog studija. Na stranici https://www.jutarnji.hr/zlatni-studio/radio-glas možete mu dati glas za najbolji radijski glas

Pročitaj više

Jaslice u Kapucinskoj crkvi u Rijeci dobile još jednu figuru izrađenu u 3D printu

Jedne od najljepših i najposebnijih božićnih jaslica mogu se vidjeti u Kapucinskoj crkvi u Rijeci. Već dugi niz godina za njihov izgled zaslužan je Nikola Kovačić, osebujni riječki umjetnik koji ih svake godine čini sve raskošnijima

Pročitaj više

Jaslice na vodi - Bakar

Bakarskim jazom zaplovile su jaslice. Poklon je to udruženih bakarskih udruga svome gradu za Božić

Pročitaj više

Humanitarni kalendar Grobničkih dondolaša

Na humanitarnom kalendaru čiji prihod ide djeci dva vrtića na području Grobnišćine ove godine uz grobničke dondolaše nalaze se i grobničke kraljice Riječkog karnevala

Pročitaj više

Četvrto izdanje Adventa na Gradini, ove godine u skromnijem, prilagođenom obliku

Pandemija koronavirusa nije zaustavila 4. izdanje Adventa na Gradini, manifestacije koja iz godine u godinu privlači veliki broj posjetitelja. Iako na ovogodišnjem, prilagođenom izdanju nema uobičajenih adventskih kućica, kuhanog vina, fritula i kobasica, Gradina je, zaogrnuta svjetlucavim božićnim plaštom, i dalje atraktivna.

Pročitaj više