Mozaik

Mozaik - 23.03.2021.

- MENSUR FERHATOVIĆ, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine PGŽ

- Kako su mještani Kraljevice i Kostrene doprinijeli u spašavanju Židova tijekom lipnja i srpnja 1941. godine, tema je knjige predstavljene u gradskoj vijećnici.

Pročitaj više

Mozaik - 23.02.2021.

- Pripadnici albanske nacionalne manjine 17. veljače su obilježili Dan neovisnosti Republike Kosovo.

- Prije 10-ak dana u Rijeci je održana godišnja skupština Matice sSovačke.

- 27. siječna se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Pročitaj više

Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć

Tema: Lara Pilepić, logopetkinja pokrenula je web stranicu za besplatnu logopedsku pomoć. Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem, terapijom i znanstvenim istraživanjem poremećaja govora, glasa, govornog i pisanog jezika u djece, odraslih i starijih osoba. Pomaže pojedincima u poboljšanju komunikacijskih vještina i učinkovitosti (primjerice redukcija naglaska, korekcija izgovora, poboljšanje glasovnih kvaliteta vokalnih profesionalaca, rad s osobama iz dvojezičnih sredina i sl.)

Pročitaj više

Robert Ferlin u finalu za najbolji radijski glas

U Planetu Ri ugostili smo Roberta Ferlina koji je i ove godine u finalu Zlatnog studija. Na stranici https://www.jutarnji.hr/zlatni-studio/radio-glas možete mu dati glas za najbolji radijski glas

Pročitaj više

Jaslice u Kapucinskoj crkvi u Rijeci dobile još jednu figuru izrađenu u 3D printu

Jedne od najljepših i najposebnijih božićnih jaslica mogu se vidjeti u Kapucinskoj crkvi u Rijeci. Već dugi niz godina za njihov izgled zaslužan je Nikola Kovačić, osebujni riječki umjetnik koji ih svake godine čini sve raskošnijima

Pročitaj više

Jaslice na vodi - Bakar

Bakarskim jazom zaplovile su jaslice. Poklon je to udruženih bakarskih udruga svome gradu za Božić

Pročitaj više

Humanitarni kalendar Grobničkih dondolaša

Na humanitarnom kalendaru čiji prihod ide djeci dva vrtića na području Grobnišćine ove godine uz grobničke dondolaše nalaze se i grobničke kraljice Riječkog karnevala

Pročitaj više

Četvrto izdanje Adventa na Gradini, ove godine u skromnijem, prilagođenom obliku

Pandemija koronavirusa nije zaustavila 4. izdanje Adventa na Gradini, manifestacije koja iz godine u godinu privlači veliki broj posjetitelja. Iako na ovogodišnjem, prilagođenom izdanju nema uobičajenih adventskih kućica, kuhanog vina, fritula i kobasica, Gradina je, zaogrnuta svjetlucavim božićnim plaštom, i dalje atraktivna.

Pročitaj više

Mozaik

Kulturno društvo Ilinden iz Rijeke predstavilo je Dane makedonske kulture. a izložba Tahara u organizaciji Židovske Općine Rijeka bila je povod za razgovor s povjesničarkom umjetnosti Dainom Glavočić o židovskoj mrtvačnici na groblju Kozala.

Pročitaj više

MooK: GLazbene radionice u Milohnicima na Krku

Profesori entuzijasti u Društvenom domu u Milohnićima na Krku od prosinca do kraja svibnja organizirat ce glazbene radionice za osobe svih dobi ( od 4 godine do umirovljenika) i svih stupnjeva znanja ili početnika. Učiti mozete svirati gitaru i klavir, kao pripremu za glazbenu školu ili samo za gušt te pjevanje.

Za više informacija poslušajte razgovor i posjetite

www.muzikaukoracima.hr.

Pročitaj više

Mozaik

U ovom izdanju Mozaika ugostili smo predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine Gania Xharrahia te predstavnike SKD Prosvjeta pododbor Rijeka, na čelu s novoizabranim predsjednikom Dragišom Laptoševićem.

Pročitaj više

Crveni križ Rijeka: Postani darivatelj krvi, pomozi drugome!

Tek 30 minuta potrebno je izdvojiti za darivanje krvi, postupak samog darivanja traje 10 minuta i ne boli. Nije se potrebno najaviti, u polikliniku riječkog KBC-a ( gdje se nalazi Zavod za transfuzijsku medicinu) ulazi se bez čekanja, sigurno je i jednostavno. Trenutno je na zalihama premalo krvi krvnih grupa A+, B-, AB+ i AB-, a dobrodošli su darivatelji svih krvnih grupa.

Krv se može dati : ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati. Stanje zaliha i uputstva za nove darovatelje možete pronaći na stranicama:

http://kbc-rijeka.hr/zalihe-krvi/

https://www.ck-rijeka.hr/index.php/djelatnosti/2017-04-03-18-29-52

Zdravstveni sustav može kupiti uređaj ili imati vrhunskog specijalistu, ali često se život ne može spasiti život bez transfuzije krvi!

Sve o darivanju krvi doznajte od predsjednika Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ive Vidotta.

Pročitaj više

Podvodni istraživač Velimir Vrzić

Opasne brodske mine na glavnoj plaži u centru Rijeke, potopljeni brod iz doba Rimskog carstva s ostacima amfora zakopanim duboko pod naslagama pijeska koje nedirnute leže tisućama godinama na morskom dnu pronašao je u blizini otoka Krka riječki podvodni istraživač Velimir Vrzić.

GOST: 1. VELIMIR VRZIĆ, podvodni istraživač

Pročitaj više