Na Bazenima Kantrida postavljeni novi startni blokovi i bazensko dizalo za prijevoz osoba s invaliditetom

Denis je član Plivačkog kluba Forca. Na bazene Kantrida dolazi tri puta tjedno. Zahvaljujući novoj pokretnoj dizalici veliki, olimpijski bazen sada mu je dostupniji.

To je dobra ideja jer mi olakšava ulazak u bazen, kad je mami teško i kad je asistentu teško, i kad izlazim također vrijedi isto što sam rekao, kazao je Denis Jakus.

Novo bazensko dizalo Bluone je brz, siguran i udoban uređaj za prijevoz osoba s invaliditetom ili smanjenom mogućnosti kretanja. Njegova je posebnost što omogućava prijevoz i uspinjanje korisnika direktno od svlačionice do ulaza u bazen.

Dizalo ne zahtijeva pričvršćivanje za pod, jednostavno je za korištenje, sigurno i udobno. Nosivost dizala je 110 kg, vrijeme spuštanja korisnika u bazen 23 sekunde, a vrijeme podizanja 17 sekundi.

U sklopu modernizacije opreme postojeći startni blokovi OMEGA OSB09 zamijenjeni su s 10 novih startnih blokova OMEGA OSB11.

Novi startni blokovi su kompatibilni s postojećom Omega Ares tehnologijom podataka koja je trenutno instalirana na Bazenima Kantrida, a sve u svrhu moderniziranja i nadogradnje postojeće opreme za mjerenje vremena.

Novi blokovi opremljeni su s novim glavnim elektroničkim mjeračem, RBD-om (relay break detection) i opremom za leđni start OBL (Omega backstroke ledge), odnosno elektroničkom detekcijom preranog starta.

Zahvaljujući ovoj modernizaciji sportske opreme Bazeni Kantrida ostaju i nadalje konkurentno plivalište za organizaciju europskih i svjetskih plivačkih natjecanja te atraktivna lokacija za pripreme svjetskih reprezentacija. Također, novi startni blokovi poboljšat će kvalitetu treninga sportaša i sportašica plivačkih klubova koji treniraju na Bazenima Kantrida.