Na gradilištu ceste D 403 pronađena bomba, radovi stali

Na gradilištu ceste D 403 pronađena je bomba, zaostala iz Drugog svjetskog rata. Policija je zaprimila dojavu da je na gradilištu na području Krnjeva u Rijeci tijekom izvođenja radova pronađen predmet nalik na  minsko-eksplozivno sredstvo. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici nadležne policijske postaje, kao i stručno osposobljeni djelatnici za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da je riječ o avionskoj bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata.

Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska te će javnost biti pravodobno obaviještena o daljnjim postupanjima radi izmještanja i uništenja navedene avionske bombe,izvijestila je policija.

Radnik ju je iskopao bagerom, posao je odmah zaustavljen, a cijelo to područje nalazi se u neposrednoj blizini nekadašnje tvornice Torpedo i starih postrojenja rafinerije nafte.U blizini gradilišta su veliki trgovački centar, osnovna škola, crkva i glavna prometnica koja centar spaja sa zapadnim dijelom grada

Bomba je visoka 90 cm, promjera do 40 cm. Koliko je opasna utvrdit će pirotheničari, stalno je pod policijskih nadzorom, rekao je Martin Abramović, predstavnik Hrvatskih cesta za RTL. Uočili su je radnici tijekom iskopa kružnog rakrižja. Bagerist je uočio da je nešto iskopano, mislio da je stari bojler, ali primijetio da liči na bombu pa je to dojavio poslovođi, on inženjeru, a on je onda pozvao MUP.”

Ograđeno je kompletno sve u krugu 50 m od naprave, staju svi radovi, sve što proizvodi vibracije, na minimum je ograničeno i kretanje pješaka. Dok se ne ukloni, nema ništa od strojeva”, rekao je Abramović.