Na Lošinju do 21. kolovoza nema slobodnih kapaciteta!

Mali Lošinj bilježi odlične turističke rezultate. Trenutno na otoku boravi 26 000 gostiju.

losinj 4

Mali Lošinj – zeleni otok vitalnosti, otok sa više od 200 sunčanih dana godišnje i tradicijom zdravstvenog turizma dužom od 125 godina, ove turističke sezone ostvaruje odlične rezultate.

Trenutno na otoku Lošinju boravi 26 000 gostiju što je u usporedbi sa 2019. čak nešto i bolje, prije nekoliko dana imali smo i milijuntno noćenje 12 dana ranije nego 2020.” – rekao je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Malog Lošinja.

Mali Lošinj je u prvih 7. mjeseci ove godine ostvario 73% a u srpnju čak 90 % prošlogodišnjih turističkih rezultata. Većina gostiju na otok dolazi iz susjednih zemalja.

Slovenija , Austrija, Njemačka i Italija a veseli i veći udio hrvatskih gostiju u odnosu na prethodne sezone čak 17%. ” – objasnio je Cvitković.

1200 privatnih iznajmljivača i 7 kampova koliko ih na otoku ima ove su godine najbolje popunjeni.

U pojedinim danima čak i bolju popunjeniost u odnosu na 2019. godinu s obzirom da smo zakoračili već u mjesec kolovoz trenutna popunjenost kampova je na vrlo visokom nivou te se nadamo da će se ovakva slika nastaviti i u mjesecu rujnu. “- rekla je Josipa Saganić, voditeljica marketinga.

Sa sezonom su izuzetno zadovoljni i privatni iznajmljivači.

Uspoređujući je sa 2019. kumulativno gledajući od 1.1. do 31.7. smo ostvarili 85% noćenja u privatnom smještaju pd 1.7. do 31.7. u odnosu na 2019. smo ostvarili 95% noićenja a mjesec kolovoz je pretpostavka da će nam bit na razini 2019. ” – istaknuo je Željko Šoša, vlasnik turističke agencije.

Booking je odličan a do 21. kolovoza na Malom Lošinju nema slobodnih kapaciteta. Najave za posezonu također su dobre, naravno sve će ovisiti o povoljnoj epidemiološkoj situaciji.