NA PLATAK DOLAZI EUROPSKA SKIJAŠKA ELITA

Na Platku će ovoga vikenda skijati 84 skijaša iz 18 zemalja, najbrojniji su Austrijanci

Na Platku će ovoga vikenda skijati 84 skijaša iz 18 zemalja, najbrojniji su Austrijanci

Jadranski slalom napokon ima glavni preduvjet za održavanje – snijeg. Dva metra na startu i duplo manje na cilju bit će sasvim dovoljno za veliki skijaški događaj – Europski FIS kup.
Na Platku će ovoga vikenda skijati 84 skijaša iz 18 zemalja, najbrojniji su naravno Austrijanci, a organizatori su se osim za stazu pobrinuli i za zanimljiva skijaška imena. U utrci će sudjelovati i veći dio hrvatske reprezentacije, među kojima su i tri riječka skijaša-Danko Marinelli, Dalibor Šamšal i Sebastian Brigović.
– Konkurencija je dobra, prednost je što smo na našem terenu, a ja ću se osobno potruditi dati sve od sebe – rekao je Dalibor Šamšal.
Riječkim skijašima društvo će na Platku raditi i Ana Jelušić koja će zajedno s Nikom Fleiss biti predvozačica, što će ujedno biti i najava utrke za žene koja bi se trebala održati slijedeće godine. Platak tako prati Sljeme, a zanimljiva je i usporedba dva skijališta.
– Dno Platka, mjesto gdje je cilj je na višoj nadmorskoj visini nego, vrh Sljemena, mislim da ima smisla ulagat u Platak – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja, Davor Štimac.
Start prve vožnje je nedjelju u 10, a druga je na rasporedu u 13 sati. Cijena ulaznice u koju je uključen i prijevoz do Platka iznosi 50 u pretprodaji odnosno 70 kuna na dan utrke. Uvod u utrku održat će se u petak u 19 sati na Korzu kada će biti održano izvlačenje brojeva za utrku. Za zabavni dio nakon izvlačenja bit će zadužen Neno Belan.