Na traktoru zaradio kaznu od 24.000 kuna

policija

 

Hrvatskom državljaninu u dobi od 60 godina zbog počinjenja prekršaja u prometu izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “F” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Naime, policija je spomenutog 60-godišnjaka zaustavila 16. svibnja oko 22 sata dok je na području Vrbovskog dok je lokalnom cestom upravljao traktorom marke Ursus. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.

Uz to, tijekom postupanja policije pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Tijekom jučerašnjeg dana, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena navedena jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.