Na Zametu slavila braća Sinković:Martin bolji od Valenta za 2 stotinke

Na Zametu se održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima. Zbog epidemioloških mjera natjecanje se održava bez publike, sudjeluje samo 80 veslača 

vlcsnap-2021-02-07-13h26m01s331

Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima na 2000 metara održano je I ove godine u dvorani Zamet. U skladu s epidemiološkim mjerama, bez publike I sa znatno manje natjecatelja, no s prisutnim domaćim veslačkim zvijezdama braćom Sinković.Martin Sinković je odradio natjecanje u vremenu 5.47 što je bio I najbolji rezultat među seniorima, no ipak za mrvicu slabiji od 5.45 kojeg je postigao 2015, što je ujedno I rekord prvenstva u Rijeci. Brat Valen bio je dvije stotinke sporiji.

Braća Sinković su već započela s treninzima na vodi, a ovo je im je natjecanje, početak priprema za olimpijske igre u Tokiju.U ožujku počinju s pripremama, a poptom sljededi Europsko prvenstvo u Italiji, potom svjetski kup u Zagrebu,a potom završne pripreme za Olimpijske igre u Tokiju. 

Svjetske juniorske prvakinje iz 2017. sestre Ivana I Josipa Jurković nadaju se plasmanu na Olimpijadi u Tokiju.

Održavanje ovog natjecanja koje je tijekom proteklih godina preraslo hrvatske okvire, te uz legende domaćeg veslanja okupljalo I europske veslače, ukupno čak 500- tinjak sudionika, bilo je neizvjesno do unatrag nekoliko dana.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske koje se Rijeci, u organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza, održava već 14 godina, jedno od tri hrvatska natjecanja uvrštena u kalendar svjetske veslačke federacije, što potvrđuje da se radi o referentnom natjecanju, na kojemu su danas nastupili I braća Lončarić te u juniorskoj kategoriji Roko Bošković.