Nadbiskup Devčić: Isusovo uskrsnuće dobra je vijest, znači da se svijet i mi možemo promijeniti

Najveći kršćanski blagdan Uskrs proslavljen je svetom misom u Katedrali Svetog Vida, koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić. On je poručio: Isusovo uskrsnuće dobra je vijest u dvostrukom smislu

vlcsnap-2021-04-04-15h46m04s155

Najveći kršćanski blagdan Uskrs proslavljen je svetom misom u Katedrali Svetog Vida, koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić. On je poručio: Isusovo uskrsnuće dobra je vijest u dvostrukom smislu.

 

Ono je dobra vijest jer se njime najavljuje novi svijet, u kojemu više neće biti nepravde, nasilja, prevare, tlačenja siromaha I nemoćnih. Ono je I više od najave, ono je početak novog neba I nove zemlje jer prvo nebo I prva zemlja uminu.

 

Uskrsnom čestitkom nadbiskup Devčić vjernicma je zaželio sretan prijelaz iz jednog površnog I nesređenog života u istinski život koji nam Krist omogućuje.

 

-Isusovo uskrsnuće kao dobra, kao najbollja I najradosnija vijest koja je ikada odjeknula u noći ovog svijeta I naših srdaca, znači: svijet se može promijeniti, I ja se mogu promijeniti, mogu uskrsnuti na novi život,mogu početi drugačije… I to bez velike buke, u tišini I skrovitosti, onako kako seupravo dogodilo Isusovo uskrsnuće. Dosta je otvoriti vrata Kristu! 50:26

 

Nadbiskup Devčić svima je čestitao Uskrs uz molbu pokojnog pape Ivana Pavla drugog: -Nemajte straha, otvorite vrata Kristu! Da, otvorimo ih svi. Amen.

 

Zbog epidemoloških mjera, prijenos mise mogao se pratiti uživo putem interneta, a broj vjernika u crkvi je bio ograničen.