NAJBOLJE EUROPSKE ODBOJKAŠICE NA TRSATU

Zahvaljujući odbojkašicama Rijeke danas se u gradu ponovo igra liga prvaka

Zahvaljujući odbojkašicama Rijeke danas se u gradu ponovo igra liga prvaka

Zahvaljujući odbojkašicama Rijeke danas se u gradu ponovo igra liga prvaka. Riječankama u prvoj utakmici toga elitnog natjecanja stiže najbolja europska ekipa – Volley Bergama.
Trsat će ugostiti neke od najboljih odbojkašica Europe i svijeta. O talijanskoj ekipi najbolje govori činjenica da su u posljednjih 5 godina tri puta osvajale titulu prvakinja starog kontinenta.
– Aktualni prvak Europe stiže u Rijeku. Očekivanja su da se pokažemo u dobrom svjetlu, da napravimo spektakl i da pružimo dobar otpor favoriziranim Talijankama – rekao je trener ŽOK Rijeke, Igor Lovrinov.
Ždrijeb lige prvakinja tako nije bio naklonjen klubu, ali jest gledateljima budući da najbolji svjetski sportaši i sportašice i ne dolaze tako često u Rijeku. O kakvoj je ekipi riječ najbolje govori činjenica da u reprezentaciji Italije koja je dvostruki prvak Europe igraju 4 igračice iz Bergama predvođene jednom od najljepših svjetskih odbojkašica Francescom Piccinini.
– Cijena ulaznice je 20 kuna. Ne idemo na cijenu da riješimo svoju financijsku situaciju. Utakmice Lige prvaka su takve da naučimo ljude da ono što radimo ipak ima neku vrijednost – kazao je sportski direktor ŽOK Rijeka, Vlado Čohar.
Utakmica u Dvorani Mladosti počinje u 19 sati.