Najljepše mačke iz cijelog svijeta stižu u Opatiju

Opatija će 16. i 17. rujna biti domaćin Mediteranske izložbe (Mediterranean Winner Show), izložbe šampionskih mačaka iz brojnih europskih zemalja, koje organizira Savez felinoloških društava Hrvatske – SFDH. Na prestižno je natjecanje već plasirano više od 200 mačaka.

Sudjelovat će četverostruka svjetska pobjednica, Domaća dugodlaka mačka iz Finske Tyyne-Liina, te još šest svjetskih i 25 nacionalnih pobjednika, od čega pet hrvatskih.

„Ovo je nakon Svjetske izložbe glavni događaj pod okriljem najstarije europske felinološke organizacije, Federation Internationale Feline – FIFe, a uz Meditaransku postoje još Američka, Baltička, Skandinavska i Pobjednička izložba Sjevernog mora. Nakon što je Hrvatska Svjetsku izložbu ugostila 2012. u Zagrebu, pripala nam je organizacija Mediteranske izložbe 2020. godine, ali je zbog pandemije prebačena na ovu godinu“, pojasnila je predsjednica Saveza Amelija Leopoldović. U Opatiji će uz zemlju domaćina biti zastupljeno još 15 zemalja, Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Finska, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Nizozemska. „Mačke iz Francuske, Norveške i Nizozemske u Hrvatskoj su bile samo na Svjetskoj izložbi, a predstavnike Grčke još nismo imali na našim izložbama. No ova je izložba felinološki događaj desetljeća u Hrvatskoj i očito su ju kao takvu prepoznali diljem Europe, što nas izuzetno raduje i trudit ćemo se opravdati dobar imidž koji smo stekli organizacijama međunarodnih izložbi“, istaknula je Leopoldović.