Najljepši blagdanski izlozi u gradu Rijeci

Osmu godinu u nizu dodijeljena su priznanja za najljepše uređene izloge u gradu Rijeci za vrijeme trajanja Adventa. 

Najljepše izloge imaju trgovina Torbica na Korzu i galerija Bruketa u Užarskoj ulici. 

vlcsnap-2019-12-18-13h02m16s452

 

Trgovina Torbica na Korzu te Mala galerija Bruketa u Užarskoj ulici imaju najljepše uređene izloge.

 

Vilena Bruketa Matković, Mala galerija Bruketa:

“Jako smo sretni I iznenađeni ovom nagradom, ponosni smo, ove godine smo se odlučili igrati bojama, blagdani su nam u znaku kiše nekako smo ju pokušali otjerati i nadam se da smo uspjeli, to nam je bio light motiv.”

Svake se godine u sklopu projekta Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva i manifestacije Rijeka advent ocjenjuje originalnost i kreativnost prilikom uređenja izloga te blagdanski ugođaj.

Maja Kordić Sekulić, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke:

“U suradnji sa školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci uređeno je 18 izloga na 13 lokacija užeg centra grada, učenici su se potrudili sve izgleda prekrasno.”

Cilj je omogućiti učenicima Škole za primijenjenu umjetnost da uz pomoć mentora, svoje praktične vještine pokažu građanima kroz uređenje izloga.

Grozdana Orlić, psihologinja u Školi za primijenjenu umjetnost Rijeka: 

“Dio učenika je to radio kao završni rad, a dio učenika je iz nižih razreda, jedno 20-tak otprilike.”

Osim izloga trgovine Torbica najuspješnije uređeni izlozi u suradnji sa školom su urar Sahatčiu, te trgovine Tosca Blu i Ciciban. Najuspješnije uređeni izlozi u vlastitom aranžmanu su uz Malu galeriju Bruketa, RT Ana te Badaku Piercing Boutique.

Izdvojeno priznanje za poseban doprinos vizualnom identitetu grada Rijeke dodijeljeno je Studiju Atelier Rogić. Dodijeljene su još brojne pohvale i priznanja.