NALOG JADRANKE KOSOR I TOMISLAVA KARAMARKA?

Koalicija Tvoja Rijeka o kaznenim prijavama u Gradu Rijeci

Koalicija Tvoja Rijeka o kaznenim prijavama u Gradu Rijeci

Tržnice Rijeka svijetli su primjer kako štititi imovinu Grada na zakonski način, a kaznene prijave u Gradu rezultat su političkog pritiska na policiju, ustvrdio je danas zamjenik riječkog gradonačelnika, Željko Jovanović.
Komentiran je poziv Jovanoviću upućen od HDZ- ovca Darka Milinovića, da razmisli o ostavci na mjestu predsjednika Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije, zbog stranački obojenih izjava.
– Kad ovaj slučaj završi bit će sigurno puno ostavki, ali to neće biti sigurno ostavka Vojka Obersnela i Željka Jovanovića – rekao je na konferenciji za novinare zamjenik riječkog gradonačelnika Željko Jovanović.
Nastavlja da je on saborski zastupnik iz Rijeke i zamjenik riječkog gradonačelnika te da je njegov osnovni cilj braniti Rijeku od blaćenja po nalogu Jadranke Kosor i ministra Tomislava Karamarka.
– Sve što se navodi u kaznenoj prijavi, a mi to znamo samo iz priopćenja, govori o nepoznavanju zakona u to vrijeme – dodaje Jovanović.
Jovanović je napomenuo kako je glasnogovornik ravnateljstva policije, Krunoslav Borovec, čitao dijelove kaznene prijave, pa mu je putem novinara uputio zahtjev:
– Da pošalje odmah danas Obersnelu kaznenu prijavu, jer jučer je u Otvorenom citirao dijelove što je također kazneno djelo – kaže Jovanović.
Dodaje da je tržnica 1992. bila zapuštena, a ogromnim naporom Slavka Linića potpisan je petnaestogodišnji Ugovor o nagodbi da Tržnice Rijeka budu u vlasništvu grada i da se zgrada koja je kulturni spomenik zaštiti od propadanja.
– Sve što je napravljeno učinjeno je u skladu sa Zakonom, niti jedna stavka ugovora nije išla u smislu pogodovanja bilo kome – ističe Jovanović.
Na isti se način, nastavlja Jovanović, pokušalo zaštititi zgrade Teatra Fenice i Lovorke Kukanić, no one su ostale u privatnom vlasništvu i sada, zaključuje, propadaju. Obersnela su inače, na današnjoj konferenciji za novinare, podržale sve stranke koalicije Tvoja Rijeka.