Nastavak radova na povećanju sigurnosti lokalnih prometnica kroz Kostrenu

Slika zaslona 2022-10-03 u 17

U srijedu 5. listopada trebali bi početi radovi na uređenju lokalne ceste LC58054 ispred zgrade Doma zdravlja Kostrena, s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, osobito pješaka. Riječ je o izuzetno frekventnoj lokaciji i zgradi u kojoj se pored nekoliko različitih liječničkih ordinacija, epidemiološkog odsjeka i partonažne službe nalazi i poštanski ured, ljekarna kao i prostori nekolicine udruga.
U okviru planiranih radova izgradit će se novi pješački nogostup u dužini od oko 140 metara s lijeve strane kolnika (iz smjera Kostrene prema Rijeci), novim rubnjacima urediti postojeći nogostup s desne strane kolnika, postaviti nova vertikalna signalizacija i obilježiti pješački prijelaz.
Radovi vrijedni 375 tisuća kuna, odnosno približno 50 tisuća eura, izvode se kroz investicijsko održavanje, a budu li vremenske prilike povoljne, trebali bi biti završeni do konca listopada.
Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati po posebnom režimu, naizmjence jednim kolničkim trakom i bit će reguliran privremenim semaforima.