Ne propustite treći gastro vikend u Crikvenici u sklopu „Mjeseca plave ribe“

Mjesec plave ribe“ (15. rujna – 15. listopada) manifestacija je koja je vezana za projekt „Cesta plave ribe“. Njega je također osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, inspirirana ribarskom prošlošću i tradicijom ovoga kraja. Riječ je o posebnoj cjelogodišnjoj gastronomskoj ponudi temeljenoj na vrijednoj tradiciji, a u kojoj sudjeluje nekoliko restorana s područja Rivijere Crikvenica. “Cesta plave ribe – Mjesec plave ribe” osvojila je i srca struke pa je 2014. dobila nagradu „Simply the Best” u kategoriji tematsko-gastronomske manifestacije.

U sklopu ovoga najplavijeg mjeseca na Rivijeri Crikvenica, odabrani ugostiteljski objekti na našem području nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su sljedeći: „Dida“, „Karoca“, Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“, a u Selcu „Riva“, „Ulika“ i restoran hotela „Marina“. Crikveničke rupice na palenti, bruskete s inćunima, file lokarde na mediteranskoj salsi, morski rižoto s morskom pjenom i slani inćuni… samo su dio ovog kreativnog gastro mozaika unutar „Mjeseca plave ribe“.

29. rujna u restoranu „Dida“ možete svjedočiti „ljubavnoj priči“ plave ribe i vina. U ovom restoranu će se održati pravi gastro spektakl od šest sljedova koji će zadovoljiti i najveće gurmane – uparivanje jela od plave ribe s vinima vinarija „Pavlomir“ i „Grand Village Estate Winery“. Kroz priču o vinima će vas „provesti“ sommelierka Ines Matić Matešković , a za glazbu će se pobrinuti duo Mateo Žmak i Tea Bešić. Još imate vremena rezervirati svoje mjesto na telefonski broj 051/ 761 – 070. Mislimo da su arancini s mariniranim srdelama kao couvert, tartar od tune, marinirana skuša, morski rižoto, pašticada od palamide, odrezak od tune i kruške u prošeku dovoljno primamljiva pozivnica.

Vaše jedinstveno gastro putovanje ima za cilj još jednu posebnu lokaciju. Radi se o restoranu „Terraca“ u Dramlju, čiji je chef za vas pripremio specijalnu gastro ponudu jela od plave ribe u razdoblju od 29. rujna do 1. listopada, uz predivnu glazbenu kulisu. 29.9. nastupa glazbeni sastav „Coffee Shop Acoustic“, a 30.9. trio „Splash“. Svoje mjesto možete rezervirati pozivom na 092/407-5204 ili putem e-maila dino.matej@gmail.com te uživati u domaćim njokima od rogača s dimljenom tunom, brudetu od plave ribe i smokava s palentom te u grilanoj plavoj ribi.

Posjetite crikveničku rivijeru u kojoj je sve u znaku plave ribe, probudite uspavanog gurmana u sebi i prošećite nesvakidašnjom cestom – „Cestom plave ribe“.

Više detalja na www.riveracrikvenica.com.