Nebeski spektakl večeras u Fužinama!

Počinje od 19 sati u kaubojskom selu Roswell uz logorsku vatru, kuhano vino i kaubojske delicije. 

shooting-stars-3607859_960_720

Vrlo zanimljivo ovog će vikenda biti u Fužinama, posebno ljubiteljima prirode i nebeskih pojava.

Sve počinje sutra, u kultnom kaubojskom Roswell selu gdje će od 19 sati posjetitelji moći uživati u oragniziranom programu čiji je glavno događaj promatranje metorskog roja Perzeida, tzv. zvijezda padalica.

” Gdje će nam astronomi uz teleskop pričati o zvijezdama, također ima zanimljivo predavanje o Marsu, a nakon toga uz baklje idemo na jendu livadu gdje je prekrasan pogled na nebo.”- rekla je Silvija Sobol, voditeljica Ureda za turizam Fužine. 

U subotu 14. kolovoza u selu Roswel održati će se kino projekcija na otvorenom.

” Promocija jednog animiranog filma u skladu s kaubojskim selom, a to je divlji spirit jedan divni animirani film o konju. 01:27 + 01:35 Sjedit će se na balama sijena, ovako malo kaubojski način gledanja filma..” – dodala je Sobol. 

Općina Fužine bilježi odlične turističke rezultate, na 90 posto su prometa u odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu.

S time prati I cijela ponuda koju imamo. Imamo spilju vrelo, kaubojsko selo Roswel, razne Opg-ove gdje ljudi mogu doći I degustirati te proizvode, imamo I šetnice oko jezera Bajer. ” – rekla je Marina Stanko, referentica za turističke usluge Općine Fužine.

Turisti sve više prepoznaju Fužine kao zanimljivu destinaciju te se trenutno traži smještaj više.