Nik Slavica ponovno među košarkašima Škrljeva

Slavica 2

Košarkaš iz Šibenika Nik Slavica nastavlja tamo gdje je stao prije godinu i osam mjeseci u ožujku 2020. godine, kada je zbog prekida prvenstva u HT Premijer ligi, naprasno prekinut njegov izuzetan povratak na parkete u dresu Adria Oil Škrljeva. Prisjetimo se njegovog vrhunskih učinka za Zelene počekom 2020. godine, kada je u pet odigranih utakmica u HT Premijer ligi u četiri utakmice bio MVP kola sa prosjekom od 29,4 postignuta koša, 11 skokova i 4 asistencije. I danas se ljubitelji košarke pitaju, da nije bilo prekida, gdje bi bio tada kraj Adria Oil Škrljevu i Niku Slavici. Šibenski košarkaš praktički nije odlazio iz Škrljeva, jer nikada nije zatražio ispisnicu. Trener Damir Rajković i predsjednik kluba Vice Sep na odlasku u Split prošle nedjelje posjetili su Slavicu u Šibeniku i vrlo brzo dogovorili nastavak suradnje, koja će trajati do kraja prvenstva.

Nik Slavica rođen je u Šibeniku 7. veljače 1997. godine. Visok je 205 cm, a igra na poziciji broj 3, to jest krila. U karijeri je igrao za Cibonu, Zrinjevac, Cedevitu, a u siječnju 2020. došao je u Adria Oil Škrljevo.

„Nikovim povratkom u naše redove, ponovno smo dobili na sigurnosti. Nakon što nas je privremeno napustio zbog bolesti u obitelji Taylor Adway, morali smo naći još jedno krilo. Ponudili smo Slavici da se vrati u naše redove, što je on i prihvatio. Vjerujem da se njegovim povratkom u zeleni dres vraćamo i pobjedama”, naglasio je trener Damir Rajković. 

Bez obzira što nije aktivno igrao, gotovo dvije godine, na sinoćnjem prvom treningu Slavica je pokazao svoj raskoš i znanje. Vidi se da je spreman došao na Mavrince, pa ljubitelji Zelenih mogu očekivati još jedan zajednički uzlet Slavice i njihovog kluba.