Nik Titanik retrospektivna izložba u Crikvenici


Nakon impresivnog otvorenja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem 2019. godine u Muzeju Mimara, kada se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja na otvorenju, mnogi muzeji i galerije iskazali su interes ugostiti izložbu te je retrospektiva Nika Titanika od 2020. do 2022. godine proputovala Hrvatskom, a svoje putovanje nastavlja i u 2023. godini!
Tako je u petak stigla u Crikvenicu!
Otvorenje retrospektivne izložbe Nika Titanika “Kronika hrvatske gluposti” održano je u petak 26.svibnja u Gradskoj galeriji Crikvenica. Kustosica izložbe je diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol, a izložbu je otvorila ravnateljica Centra za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ Andrea Car Avdagić.
Na izložbi posjetitelji su imali priliku razgledati selekciju najboljih karikatura Nika Titanika nastalih u posljednjih 29 godina profesionalnog djelovanja – od prve nacrtane i prve objavljene karikature, preko nagrađenih karikatura i onih koje su izazvale najviše komentara, pa sve do recentnih radova. U sklopu otvorenja izložbe održana je i promocija prvog strip albuma Nika Titanika pod nazivom “1573.” koji je Nik Titanik izdao krajem 2019. godine.
Izložba u Gradskoj galeriji Crikvenica ostaje otvorena do 29. lipnja 2023.