Moji trenuci

Izložba fotografija Moji trenuci  autora Aleksandra Tomulića

Datum događaja

Izložba se održava u terminu 19. 12. 2019. - 10. 01. 2020. u Galeriji Fotokluba Color u centru Rijeke (Titov trg 6/II),
a otvorenje izložbe je u četvrtak 19. 12. 2019. u 19 sati.

Povodom dobivanja Godišnje nagrade Grada Rijeke za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu renomirani riječki autor Aleksandar Tomulić (EFIAP) predstavlja se izložbom fotografija pod nazivom "Moji trenuci" koja sadrži 36 uglavnom recentnih radova ulične tematike, od kojih su neki i višestruko nagrađivani na međunarodnim salonima.
Ima tu kadrova iz raznih gradova, od Valencije, Milana, Londona, Praga, Krfa, Venecije, Palerma, Trsta, Padove, Brescie, Ljubljane, Skopja, Zagreba do Rijeke, pogleda iz razine ulice, ali i iz gornjeg rakursa te je kod gotovo svih fotografija ulovljen onaj pravi odlučujući trenutak koji tom kadru daje dimenziju više. Iz izloženih, naizgled jednostavnih fotografija, može se iščitati neki dublji smisao i promišljanje autora, a ponekad se i uz naslov koji je bitan dio svake fotografije može uhvatiti i nota ironije ili humora.
Bez obzira na napredak tehnologije, kreativni postupak, kojim naš unutarnji poriv za stvaranjem fotografija pretočimo u pažnje vrijedne fotografije, je ostao isti i zahtjeva godine učenja, promišljanja i fotografiranja. Takvim pristupom se vodi i Aleksandar Tomulić, snažna fotografska osobnost i strastveni lovac pravog trenutka.

 

 

Kategorija