Norah Jones nakon 16 godina ponovo u Hrvatskoj

Višestruka dobitnica nagrade Grammy, Norah Jones15.07. 2023. u sklopu svoje europske turneje nastupit će na jednoj od najatraktivnijih ljetnih pozornica u Hrvatskoj. Nakon 16 godina hrvatska publika će ponovno moći slušati live izvedbe hitova iz njene dugogodišnje uspješne karijere i to na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Norah Jones nagrađivana je američka pjevačica, kantautorica i pijanistica koja je objavila sedam studijskih albuma i prodala više od 50 milijuna ploča, Billboard ju je proglasio najboljom jazz umjetnicom desetljeća 2000-ih, njezine su pjesme streamane šest milijardi puta diljem svijeta i vlasnica je devet nagrada Grammy.

Svoju solo glazbenu karijeru započela je 2002. godine izdavanjem debitantskog albuma ”Come away with me” koji je prodan u više od 27 milijuna primjeraka i donio pet nagrada Grammy, uključujući album godine, snimku godine i najboljeg novog izvođača. Naredni studijski albumi ”Feels Like Home” (2004.), ”Not Too Late’ (2007.) i ‘The Fall” (2009.) stekli su platinasti status, a svaki od njih je prodan u više od milijun primjeraka, a i prihvaćeni su i hvaljeni od strane kritičara.

Kompilacija iz 2010. ”…Featuring Norah Jones” pokazala je njezinu nevjerojatnu svestranost kroz suradnje s raznolikim umjetnicima kao što su Willie NelsonFoo FightersOutkast i Herbie Hancock. Godine 2018. Jones je izdala niz singlova uključujući suradnju s umjetnicima i prijateljima kao što su Mavis StaplesJeff TweedyThomas BartlettTarriona Tank BallRodrigo Amarante i Brian Blade, od kojih su neki uvršeni u kolekciju singlova Begin Again iz 2019. Posljednji studijski album ”Pick Me Up Off Te Floor” objavila je 2020. godine, a krajem 2021. objavila je i svoj prvi Božićni album ”I Dream of Christmas”.

Upravo će na opatijskoj Ljetnoj pozornici smještenoj odmah uz more publika čuti bezvremenske hitove Norah Jones među kojima su i ‘Come Away With me’‘Sunrise’‘Don’t Know Why’‘Chasing Pirates’ i mnogi drugi.

Rezervirajte datum 15.07. za glazbeni spektakl na opatijskoj Ljetnoj pozornici i požurite po ulaznice jer je kapacitet za sjedeća mjesta ograničen.

Ulaznice kreću u prodaju 18.01. putem službene stranice Norah Jones, a redovno će se moći kupiti od 19.01. putem sustava Eventim.