Nordijsko hodanje Kostrenom održava se i ove nedjelje!

Za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje.

kostrena

Kostrena je od 20. ožujka do 22. svibnja domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni su u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Ove nedjelje, 10. travnja, u 10 sati krenut će program nordijskog hodanja i pješačenja na stazi dugoj 9 kilometara (cca 2,45 sata hoda) i to na srednje zahtjevnoj ruti Žurkovo (kod JK Galeb) – motel Lucija – Vrh Martinšćice – Glavani – Solin (antička rimska utvrda  s pogledom na more) –Trim staza – šumski put – Glavani – crkva Sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo. U isto to vrijeme, ispred Narodne čitaonice Kostrena Sv. Lucija održava se i manifestacija “Uskrs u Kostreni” koju će hodači posjetiti te tom prilikom degustirati fritaju od šparoga i na poklon dobiti pincu izrađenu prema tradicionalnoj recepturi.

Kako je to već običaj, za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi stručni voditelji, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost.