NOVA OGRANIČENJA

Nove zabrane prometovanja na riječkoj obilaznici. Očekujte gužve!

Nove zabrane prometovanja na riječkoj obilaznici. Očekujte gužve!

Promet riječkom obilaznicom od sutra će biti znatno otežan, daleko više nego prilikom miniranja tri puta dnevno. Naime, najfrekventnija riječka prometnica bit će otvorena od 8 do 14 sati za jedan smjer, te od 14 sati do ponoći za suprotni smjer. Sljedećih 40-ak dana ovakav prizor viđat ćemo samo noću. Kao što je najavljeno, zbog radova na dionici od čvora Diračje do čvora Škurinje, od sutra će se promet odvijati naizmjence u jednom smjeru – od 8 do 14 sati u smjeru Škurinja, a od 14 do 24 sata u smjeru Diračje. Razlog novih ograničenja u prometu jest izgradnja nedostajućeg južnog traka riječke obilaznice koji će u budućnosti ubrzati odvijanje prometa najfrekventijom riječkom prometnicom.
– Izvode se radovi na sjevernom kolniku tako da ubrzamo izgradnju cijele obilaznice, postavljaju se zidovi za zaštitu od buke, postojeća odbojna ograda mijenja se novom, izvode se radovi na telekomunikacijskoj opremi – kazao je glavni inženjer za promet Autoceste Rijeka – Zagreb Hrvoje Ordulj.
Takvo ograničenje prometa na riječkoj obilaznici, odnosno njenoj najvažnijoj dionici Škurinje-Diračje trebalo bi trajati najmanje mjesec i poi. Iznimka će biti 22. veljače kada će zbog riječkog karnevala promet obilaznicom biti dozvoljen u oba smjera bez ograničenja.