Nova vozila Hitne stižu u Crikvenicu, Delnice, Vrbovsko,Čabar te dva u Rijeku

Zavod za Hitnu medicinu Primorsko-goranske županije bogatiji je za 6 novih vozila. Ona će se rasporediti u ispostave u Delnicama, Vrbovskom, Čabru, Črikvenici te dva za Rijeku.

Veća sigurnost za pacijente i djelatnike. To je glavni cilj šest novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije predstavljenih na Kantridi.

-”Dobivanjem novih vozila naš Zavod bit će unaprijeđen, i sa tim najsuvremenijim vozilima postižemo jako veliku sigurnost s opremljenošću tih vozila koja su naše radno mjesto, naše pokretne ambulante da možemo zbrinuti sve životno ugrožene pacijente”,rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ je Senka Kajčić.

Nova vozila rasporedit će se u u ispostave u Delnicama, Vrbovskom, Čabru, Crikvenici te dva za Rijeku.

-” I sami znate da je naš zavod jako dislociran na različitim područjima, da su to otoci Rab, Krk, Cres, Čabar, Vrbovsko i vozila koja su raspoređena puno nam znače za liječenje naših pacijenata koji su često puta životno ugroženi,istaknula je voditeljica medicinske djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Slađana Srdoč napomenuvši kako su sva vozila hitne medicinske pomoći su standanizirana.

Do kraja godine stići će još 4 vozila koja će biti raspoređena u Opatiju, Rab, Mali Lošinj i Rijeku,najavio je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina

Vozni park Zavoda trenutno ima 53 sanitetska vozila, 5 vozila posebne namjene te 2 osobna automobila.