Nove mjere: Kafići će raditi do 2 ujutro, ukida se samotestiranje djece kao i covid potvrde za brojna događanja

Foto: Goran Kovačić /PIXSELL 

PXL_180413_6009134

Premijer Andrej Plenković najavio je na današnjoj sjednici Vlade da se ublažavaju covid mjere, piše @Index.hr 

“Posljedice korone nemaju više utjecaj na zdravlje kao prije, niti je zdravstveni sustav toliko opterećen. Stožer je na temelju razgovora s epidemiolozima donio nove mjere”, rekao ministar Davor je Božinović i nabrojao promjene. 

“Ograničavanje okupljanja – na javnim događanjim vani može biti 200 osoba a ne 100 kao dosad, a ako svi imaju digitalne covid potvrde više nema ograničenja. U zatvorenim prostorima može biti 100 osoba umjesto 50, koliko ih je moglo dosad. Ako svi imaju covid potvrde nema ograničenja”, rekao je Božinović.

Radno vrijeme kafića i restorana produžuje se do dva sata ujutro. Također, HZJZ planira ukidanje samoizolacije za djecu predškolske dobi kao i samotestiranje učenika jednom tjedno”,

Ukidaju se covid potvrde za održavanje amaterskih izvedbi, sajmova, i slično…Omogućuju se gledatelji na natjecanjima u zatvorenom, moze biti popunjeno 50 posto bez covid potvrda.

 

Rad tržnica, održavanje pogreba, sklapanje braka, način korištenja dječjih igrališta – mjere o tome nisu više aktivne”, nabrajao je.

“Izmijenjena je odluka oko testiranja u djelatnosti socijalne skrbi – centri će biti izuzeti od toga”, kazao je

Mjere sutra stupaju na snagu, navodi Index. hr