NZZJZ PGŽ – Organizacija cijepljenja zaposlenika iz prioritetnih djelatnosti

cijepljenjee

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja nastavlja s drugom i trećom fazom cijepljenja protiv COVID-19 te će ovog tjedna u Zametskoj dvorani i ispostavama biti utrošeno više od 7500 doza cjepiva.

 

Dosad se cijepljenje odvijalo putem pokrenute prijave na nacionalnu platformu cijepise.zdravlje.hr i putem ordinacija liječnika obiteljske medicine, a Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ radi ubrzanja treće faze realizacije cijepljenja opće populacije pokrenuo je i postupak prijave radnika zaposlenih u poduzećima/ustanovama gospodarskih djelatnosti važnim za gospodarstvo, a time se omogućilo ciljano cijepljenje zaposlenih po prioritetnim djelatnostima.

 

Prijavljivanje za cijepljenje preko poduzeća/ustanova ne zaustavlja pokrenute prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, već otvara bržu mogućnost pristupanja cijepljenju, posebno kada su u pitanju prioritetne skupine radnog stanovništva. NZZJZ PGŽ organizirat će masovno cijepljenje u sportskoj dvorani Zamet, a dinamika realizacije cijepljenja ovisit će o dinamici pristizanja, odnosno dostupnosti cjepiva.

 

Realizacija ovog modela treće faze procjepljivanja odvijat će se putem poziva kojeg će NZZJZ PGŽ slati elektroničkom poštom poduzećima/ustanovama iz prioritetne skupine, a dostavljeni podatci bit će uvršteni u bazu na osnovu koje će se, kada budu osigurane dovoljne količine cjepiva, pozivati zaposlenici na cijepljenje.

 

Iako prijavljivanje za cijepljenje putem poduzeća/ustanova ne zaustavlja prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, osobe koje budu cijepljenje ovim putem automatski se brišu iz ostalih baza.