OBILJEŽEN DAN ŽUPANIJE

Petnaesti rođendan Primorsko-goranske županije sinoć je svečano obilježen u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Najveći problem regionalne samouprave je decentralizacija države, čulo se u Opatiji.

Petnaesti rođendan Primorsko-goranske županije sinoć je svečano obilježen u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Najveći problem regionalne samouprave je decentralizacija države, čulo se u Opatiji.

Petnaesti rođendan Primorsko-goranske županije sinoć je svečano obilježen u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Najveći problem regionalne samouprave je decentralizacija države, čulo se u Opatiji.- Tijekom vremena, županije su uspjele nametnuti svijest o potrebi regionalizacije Hrvatske kao obliku organiziranja i poticanja ravnomjernog razvoja i racionalnih korištenja gospodarskih nacionalnih resursa, ali ne i praksu istinske demokracije – tom je prigodom rekao primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.Najveći problemi gospodarstva županije su privatizacija hotelskih kuća i budućnost brodogradnje. – Država mora ostati u brodogradnji jer je to strateška privredna i izvozna djelatnost. Vlada, privrednici i lokalna samouprava moraju učiniti sve da se u ovoj fazi ne dogode previdi koji bi dugoročno ugrozili naš nacionalni interes – rekao je počasni gost predsjednik Stjepan Mesić.Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je državna jamstva od 28 milijuna kuna za modernizaciju Zračne luke Rijeka. Što se brodogradnje tiče Polančec vjeruje da će u pregovorima s Europskom unijom Vlada uspjeti izboriti prijelazno razdoblje.Psihologinja Osnovne škole Podmurvice Nada Kegalj dobitnica je županijske godišnje nagrade za 2007. godinu. Nagradu je zaslužila zbog posebno istaknutog rada u odgojno – obrazovnom radu i promociji psihološke struke. Novinar Ivo Kirigin jedan je od najpoznatijih hrvatskih turističkih novinara, autor prve hrvatske turističke kolumne, a dobio je županijsku nagradu za životno djelo.
 
Autorica: Ljiljana Vidmar – Erjavac