Obilježen završetak projekta RInkluzije u ovoj školskoj godini

U Gradskoj vijećnici obilježen je završetak provedbe ciklusa projekta RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama. ” Mi smatramo da je ovaj projekt izuztetno važan zato jer sva djeca zaslužuju jednake šanse u našem društvu i da je izuzetno bitno da imaju pomoćnike u nastavi, da se mogu integrirati i razvijati zajedno s ostalom djecom. ” – rekla je zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan.

U ovoj školskoj godini Grad Rijeka osigurao je ukupno 78 pomoćnika u nastavi koji rade sa 90-ak učenika s teškoćama. Od toga je kroz EU projekt „RInkluzija“ osiguran rad 63 pomoćnika u nastavi, a za rad još 15 pomoćnika sredstva su osigurana u gradskom proračunu. ” Nekih milijun kuna još dodatno izdvajamo za plaće. Ono što je važno naglasiti je inicijativa koju je pokrenuo riječki gradonačelnik Marko Filipović da se plaće pomoćnika u nastavi povećaju. ” – dodala je Krpan.

Grad Rijeka je, u svrhu povećanja plaća za pomoćnike, u 2023. godini osigurao dodatno nešto više od 132 tisuće eura. Program obilježavanja završetka ciklusa „RInkluzije“ usmjeren je dodatnom osnaživanju kompetencija te stručnom usavršavanju pomoćnika. U sklopu projekta Riinkluzija do sada je snimljen dokumentarca, ali i napravljena slikovnica. Sve s ciljem senzibilizacije djece na različitost i učenja o važnosti inkluzivnog obrazovanja.