OBITELJ STROJOVOĐE KRIVI KALMETU

Obitelj iziritirala Kalmetina izjava kako mu nije jasno zbog čega ga prozivaju.Vratili su mu brzoj sućuti koji je poslao

Obitelj iziritirala Kalmetina izjava kako mu nije jasno zbog čega ga prozivaju.Vratili su mu brzoj sućuti koji je poslao

Obitelj poginulog strojovođe Damira Domitrovića za odgovornog krivca još jedne nesreće na hrvatskim željeznicama i gubitak sina i zaručnika proziva ministra Božidara Kalmetu. Brzojav sućuti koji im je ministar uputio dan nakon nesreće, jutros su mu, uz odgovor vratili natrag.
-Prozivamo vas za smrt Damira Domitrovića, prozivamo vas za njegovo smrvljeno tijelo koje je satima ležalo na pruzi, jer toliko u Hrvatskoj treba da netko shvati da nedostaje neki vlak. Prozivamo vas za izgubljeni život, i to ne samo njegov nego i naš- odlomak je pisma što su ga ministru uputili Damirovi roditelji i zaručnica Nikolina Palašić.
-Ovdje je riječ o Kalmeti koji nas je posebno iziritirao jer je dan nakon toga u medijima izjavio kako mu nije jasno zbog čega njega prozivaju, te da problem nije u pruzi već u odronu kamenja.Ta izjava koju je dao je zapravo njegovo pravo mišljenje, a ne sućut koju je poslao Damirovim roditeljima. A da se razumijemo, nije ga poslao on već tajnica, kaže ogorčeno zaručnica Nikolina Palašić. 
Damir Domitrović 25 godina proveo je radeći kao strojovođa. Tog kobnog četvrtka u lokomotivi je bio s pomoćnikom Mariom Ostojićem, koji je zahvaljući Domitroviću ostao živ. A da su za samo jedan kilometar na sat prekoračili dopuštenu brzinu, istraga bi već bila gotova. Krivac tada ne bi bio odronuli potporni zid već kao i u ranijim slučajevima strojovođa, smatra Nikolina koja se nada da će istraga ipak krenuti u pravom smjeru.

-U slučaju da sindikat strojovođa posustane, ja im poručujem da ja nikad neću.To ja sada moj cilj , ja drugog nemam., poručila je Nikolina Palašić.