OBNOVA KRČKE MAGISTRALE

Nakon gotovo 40 godina Krk dobiva cestu kakvu zaslužuje

Nakon gotovo 40 godina Krk dobiva cestu kakvu zaslužuje

Turisti će ovo ljeto Krkom putovati znatno ugodnije. Ako sve bude po planu Krčani će svoje goste dočekati obnovljenom državnom cestom D 102. Radovi na značajnom projektu za Krk, kao i okolne otoke Cres i Rab na koje se dolazi preko Krka u punom su jeku.
Trideset i devet godina prošlo je od kad je cesta prvi put asfaltirana. Te davne 1970. godine ujedno se i posljednji puta radilo na D 102. Kolnikom frekventne ceste koja već gotovo četiri desetljeća nije rekonstruirana u špici turističke sezone prolazi i do 30 tisuća vozila dnevno. Projekt podrazumijeva rekonstrukciju 22 kilometra ceste na otoku Krku. Rok završetka radova je 31. svibanj kada se i očekuje puštanje ceste u promet. Krčki posjetitelji i turisti tako će konačno imati cestu kakvu zaslužuju. Ljubitelje biciklizma i prirode razveselit će biciklistička staza u sklopu ceste.
– Radovi su počeli prije ljeta 2008. godine. Do ljeta je završen prvi dio rekonstrukcije od Njivica do Malinske. Nakon ljeta započeta je rekonstrukcija Malinska – Krk istovremeno i rekonstrukcija raskršća za Vrbnik do Trskavca prema Baški – objasnio je krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.
Zadnji dio rekonstrukcije na dionicama Krk – Dunat i Dunat – Kuka počinje nakon ljeta 2009. Vrijednost radova iznosi oko 80 milijuna kuna, a izvođači su tvrtke GP Krk i GPP Mikić.