Od Nove godine smanjuje se stopa PDV-a za ugostitelje ,ali samo za hranu

Snižava se s 25 posto na 13 i to za obračunavanje pripremanja i usluživanja jela i slastica. Ugostitelji nezadovoljni jer se mjera odnosi samo na hranu 

ugostitelji-u-hrvatskoj-ocajni-hrvata-nema-zaposljavaju-bosance-i-sirijce-konobar_5d1bc044e3716

Prvog siječnja smanjuje se stopa PDV-a za ugostitelje. Snižava se s 25 na 13 posto za obračunavanje pripremanja i usluživanja jela i slastica:

“-To je jedan veliki napredak u usporedbi s onim što je bilo, ali isto tako ostaje nezadovoljstvo što nije s tim obuhvaćeno ono što je nekada prije bilo. Znači da nije obuhvaćen velik broj ugostiteljskih objekata i kafića, ističe Darko Sertić,predsjednik riječkog Udruženja obrtnika 

I riječki gradnačelnik Vojko Obersnel, smatra da bi se Hrvatska trebala ugledati na poreznu politiku pojedinih država Europe. Posebice kada se radi o turističkim djelatnostima.

-“Ja sam puno govorio o poreznoj politici u RH. Mislim da ona nije dobra bez obzira što je očito za ministra Marića i premijera Plenkovića ona jako dobra s obzirom da i dalje puni državni proračun,poručio je Obernel.

Neobuhvaćanje većeg dijela ugostiteljstva, uglavnom kafića, tvrde ugostitelji, vuče čitav niz problema. Od zahtjeva da se približe europskim standardima – neće odustati.

-“Ne da ćemo reagirati, nego smo odreagirali. I kažem, mi imamo stalnu komunikaciju s Ministarstvom turizma I isto tako Ministarstvom gospodarstva I Ministarstvom financija I to je naš stalni zahtjev koji je već dugo vremena prisutan,navodi Sertić koji smatra da će  Vlada morati uvažiti stav struke kako bi se donijeli kvalitetni zakoni.