Od ponoći policija 24 sata pojačano kontrolira brzinu kretanja vozila

PXL_201120_30892381

Tijekom 24. ožujka od 00 do 24 sata, u sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a prometna policija  pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila.

Pojačani nadzor istovremeno se provodi na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske, ali i na području cijele Hrvatske te na području država Europske unije.

“Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja  kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.”, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Policija na suradnji zahvaljuje građanima, koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine  aktivno uključili  u pripremu provedbe 24-satnog nadzora.

“Zaprimljeno je stotinjak prijedloga građana od kojih je dio usvojen te će se i na tim lokacijama provesti nadzor brzine kretanja vozila.”, poručili su iz policije.