Od srpnja brzobrodska linija Rijeka-Krk-Rab(Lopar)-Silba-Zadar

Katamaran Antonija foto

OD 03.07.2020. BRZOBRODSKA LINIJA RIJEKA-KRK-RAB(LOPAR)-SILBA-ZADAR I NATRAG

 

Zadarski brodar G&V Line Iadera drugu sezonu za redom povezat će Kvarner i Dalmaciju. Brzobrodska putnička linija od Rijeke, preko otoka Krka, Raba i Silbe do Zadra, ponovno će domaćima i gostima ponuditi najudobniji i najbrži prijevoz do željene destinacije u ljetnim mjesecima, a to je plovidba morem.

Unatoč nikad neizvjesnijoj turističkoj sezoni uslijed epidemije koronavirusa te izazovima i riziku koje donosi poslovanje u ovakvim uvjetima, nismo odustali od naše sezonske linije već smo samo početak plovidbe pomakli s lipnja na srpanj.“ objašnjava direktor Dražen Montana te dodaje:

Mi ćemo ploviti i ovog ljeta te tako dati svoj obol turističkoj ponudi naše obale i otoka.“

Planovi za ljeto 2020. počeli su već nakon protekle sezone i iskustava stečenih tijekom pokretanja i početka održavanja ove brzobrodske linije, koja jedina na ovakav način povezuje Rijeku i Zadar te otoke.

Analizirajući rezultate i uvažavajući prijedloge putnika, linija je doživjela neke izmjene, pa će tako ovog ljeta ploviti drugačijom rutom i umjesto u Novalju na Pagu pristajati na otok Silbu. Također, pored mogućnosti prijevoza bicikla, uvedena je i mogućnost prijevoza kućnih ljubimaca.

Liniju će održavati najnoviji katamaran u floti G&V Line Iadere, „Antonija“, koji može primiti veći broj putnika, njih 200. Atraktivan dizajn ovog 32 metra dugog katamarana omogućuje ugodnu plovidbu u prostranom klimatiziranom salonu s panoramskim pogledom prema pramcu broda. Putnicima će na raspolaganju biti wi-fi te bogata ponuda brodskog bara s kavom i ostalim pićima, sladoledima, sendvičima, kroasanima…

U srpnju i kolovozu plovit će se 4 puta tjedno (utorkom, petkom, subotom i nedjeljom), a u rujnu 3 puta tjedno (utorkom, petkom i nedjeljom) u oba smjera. Brod će polaziti iz Rijeke ujutro u 08:15h, zatim pristati na otok Krk (u centar grada Krka), na Rab (u trajektnu luku Lopar) i na otok Silbu, a predviđeni dolazak u Zadar je u 12:25h. Istog dana brod se u popodnevnim satima istom rutom vraća iz Zadra prema Rijeci, što daje mogućnost jednodnevnog izleta na neki od otoka ili do Zadra.

Prva plovidba održat će se u petak, 03.07.2020., s polaskom iz Rijeke u 08:15h, a posljednja u utorak, 29.09.2020.

Red plovidbe, cjenik i svi detalji nalaze se na web stranici https://gv-zadar.hr/ , a kupnja karte moguća je već sada online, također putem web stranice.