Odgađa se upis djece u jaslice i vrtiće Grada Rijeke

child-1864718_1920

Odgađa se upis djece u jaslice i vrtiće Grada Rijeke

 

Provedba upisa djece u jaslice i vrtiće za novu pedagošku 2020./2021. godinu zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa, odgađa se do daljnjeg.

 

Upisi u jaslice i dječje vrtiće uobičajeno se odvijaju tijekom mjeseca travnja, no ove godine, iznimno, a zbog cjelokupne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, odnosno, obustave rada vrtića, škola i fakulteta, odgođeni su i upisi u jaslice i vrtiće.

 

Tako će Dječji vrtić “Rijeka”, Dječji vrtić “More” i Dječji vrtić “Sušak” provedbu upisa djece u jaslice i vrtiće organizirati kad se za to stvore uvjeti, a temeljem odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o čemu će roditelji i staratelji djece biti na vrijeme obavješteni.

 

Tijekom trajanja mjera sprječavanja širenja epidemije, u dežurnim objektima vrtića osiguran je prihvat djece čiji roditelji nemaju alternativnu mogućnost zbrinjavanja. No, veliki broj djece trenutno ne pohađa vrtiće.

Zato su stručni suradnici gradskih dječjih vrtića putem Facebooka i web-stranica svojim korisnicima, ali dijelom i ostalim zainteresiranim roditeljima, ponudili niz korisnih ideja za igru i aktivnosti kod kuće koje ne podrazumijevaju dodatni angažman djece za računalom, nego samo sugeriraju kako kvalitetnije osmisliti i provoditi vrijeme s djecom dok borave kod kuće.

 

Podsjetimo, Odlukom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, Grad Rijeka je roditelje/staratelje oslobodio od plaćanja cijene usluge u svojim vrtićima, odnosno, plaćaju samo one dane u kojima djeca koriste uslugu. Odluka je stupila na snagu 16. ožujka 2020. godine i trajat će do opoziva odluka Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH koje utječu na reguliranje rada dječjih vrtića i osnovnih škola.