Održan humanitarni koncert Budi tu

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, u organizaciji Rotary kluba Rijeka u suradnji sa Zakladom Dr. Viktor Ružić, održan je humanitarni koncert „Budi tu“. Na koncertu, pod umjetničkim vodstvom Andreja Baše, nastupili su glazbenici Franjo Živković, Božidarka Matija Čerina, Juraj Marko Žerovnik, Katja Budimčić, Emilija Rukavina, Voljen Grbac, Vivien Galleta i Andrej Baša.

Cilj je ove plemenite ideje da mladim ljudima, slabijeg imovnog stanja, olakša školovanje putem stipendija, kako bi svoj talent i potencijal usmjerili na učenje i školovanje te postali uspješni u onome čemu streme, na radost njih samih, njihovih obitelji i čitave zajednice. 

Sva sredstva prikupljena ovim humanitarnim koncertom i donatorskom akcijom „Budi tu“ bit će isključivo namijenjena stipendiranju darovitih učenika i studenata.

Do sada je zahvaljujući humanitarnoj akciji „Budi tu“ nadarenim učenicima i studentima odobreno i dodijeljeno preko 50 stipendija, a mnogima od njih stipendija je pomogla ostvariti zavidne uspjehe u školovanju, što je rezultiralo kasnijim uspjehom i na profesionalnom planu na području znanosti ili umjetnosti.  Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima s područja PGŽ-a, bez obzira na mjesto školovanja.

Humanitarni koncert „Budi tu“ jedna je u nizu aktivnosti kojom Rotary klub Rijeka ove godine obilježava i slavi 30. obljetnicu svog osnutka i aktivnog djelovanja.