Održana županijska smotra zborova u Bakru

U bakarskome Domu kulture održana je o  osma smotra zborova U skladu s prirodom,  u organizaciji zbira Sklad. Bila je to, naime, natjecateljska i revijalna smotra zborova Primorsko-goranske županije, uz sudjelovanje maestra Igora Vlajnića u ulozi selektora, glazbenog stručnjaka čije će preporuke odnosno pozitivni komentari o nastupima zborova značiti njihovo sudjelovanje na državnom natjecanju.

U natjecateljskom dijelu smotre  nastupili su zborovi Jeka Primorja, Josip Kaplan, Učka, Lira i Sklad, dok su u revijalnom dijelu pjevali i Zvijezda Danica, Castrum,  Sempre Allegro i Gloria Dei.  Zborovi su ove godine  priredili   svima odličnu zabavu, pravi zborski spektakl. Sklad naglašava da su ove godine imali  još jednog partnera, Zajednicu kulturnih udruga PGŽ-a, čija je predsjednica Vedrana Spadoni također nazočila smotri kao predstavnica pokrovitelja, Hrvatskog sabora kulture.

Sklad već osam godina promiče zborski amaterizam u svim njegovim pojavnostima i raznolikosti pozivajući publiku da dođe na nastupe  zborova, da ih prate i to iz dva razloga, jer se radi o ljudima koji su odvojili svoje vrijeme i novac da bi obogatili kulturni život  Bakra i zato što amaterske zborske priredbe svojim sadržajem i kvalitetom izvedbe zaslužuju pažnju i zasigurno će svakoga obogatiti.

Festival zborske pjesme zaključen je revijalnim nastupom Sklada.