Olivera Stanić i Rifat Ramčić dobitnici nagrade “Faust Vrančić”

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je imena ovogodišnjih dobitnika nagrade tehničke kulture Faust Vrančić. Dodijeljeno je deset godišnjih nagrada, a tri su stigle u našu županiju i to Rifatu Ramčiću, Oliveri Stanić te Klubu informatičara otoka Krka. 

 

IMG_20220407_172551

Nagrada tehničke kulture ‘Faust Vrančić’ dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima I udrugama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Tri nagrade stigle su u našu županiju. Jedna u ruke direktorice Centra tehničke kulture Rijeka Olivere Stanić.

– Moram priznati da mi je to što se tiče Republike Hrvatske najveća nagrada do sada, svojim volonterskim radom u tri udruge i zaposlenjem u CTK više od 30 godina mislim da sam doprinijela razvoju novih programa i sadržaja – rekla je dobitnica nagrade tehničke kulture Faust Vrančić Olivera Stanić.

Olivera Stanić direktorica je najuspješnije hrvatske udruge u području tehničke kulture koja svoje djelovanje financira osmišljavanjem i ostvarivanjem projekata koje financiraju javni i privatni donatori.

Nagrada Faust Vrančić pripala je i Rifatu Ramčiću, umirovljenom profesoru Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije i učitelju tehničke kulture i fizike u OŠ Kraljevica.

– Ako radite svoj posao onako kako treba i s ljubavlju dođe to priznanje kad tad – rekao je Rifat Ramčić.

Ramčić već 30 godina provodi radionice i organizira izvannastavne aktivnosti. Izradio je mnogobrojne uređaje i pomagala koji se koriste u nastavi i redovito je sa svojim učenicima sudjelovao na državnim natjecanjima. Ni sada u mirovini ne miruje, a svoja zanja prenosi i djeci s poteškoćama u razvoju i to već 16 godina štićenicima Doma Oštro.

Godišnja nagrada dodjeljena je i Klubu informatičara otoka Krka.