Omiljeni profesor poziva na praznike u Balthazargradu  uz veseli foto kutak i slatka iznenađenja

BALTAZAR MUZEJ

 

Praznici pred nama ove su godine malo drugačiji od onih kakve svi priželjkuju, no oni su ipak stigli pa tako i na adresu 51000 Balthazargrad tj. na istoimenu izložbu koja je u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a koju je u nepuna dva mjeseca razgledalo više od četiri i pol tisuće ljudi!

Dosjetljivi profesor Balthazar ponovno je pokrenuo svoj stroj te velike i male sugrađane poziva na Praznike u Balthazargradu, naravno, pod maskama i u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama.
 

U prizemlju riječkog MMSU-a postavljen je, naime, prigodno uređeni veseli foto kutak, s garantirano najvećom koncentracijom šarenih lampica po metru kvadratnom! Tri mirisne smreke, koje će po završetku praznika biti vraćene u prirodu, Profesor je okitio EPK zvončićima, a posjetitelji koji dođu na izložbu i fotografiranje, ispod bora će pronaći malo slatko hrskavo iznenađenje koje je Balthazar (u ovom slučaju Balthamraz) pripremio uz pomoć svojih prijatelja iz PIK-a Rijeka.
U uređenju prigodnog foto kutka Profesoru su pomogle autorice crteža Balthazargrada – studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Ivana Babić i Nikolina Janjić, ujedno i volonterke Europske prijestolnice kulture.

 

Također, sve one koji još uvijek nisu uspjeli izraditi ili nabaviti božićni poklon svojim mamama, tatama, susjedima, prijateljima, nonama i nonićima, Profesor podsjeća na prigodnu božićnu prodaju EPK suvenira po sniženim cijenama, koji se uz razne suvenire iz Balthazarove radionice, mogu nabaviti u muzejskom dućanu.

 

Radno vrijeme MMSU-a je od utorka do petka od 12.00 do 19.00 sati, a subotom i nedjeljom od 10.00 do 17.00 sati. Blagdanom i praznikom Muzej ne radi, a na Badnjak 24. prosinca i na Staru godinu 31. prosinca 2020.g. Muzej radi skraćeno, od 10.00 do 14.00 sati. Izložba 51000 Balthazargrad ostaje otvorena do 23. siječnja 2021.g.

 

Pojedinačna ulaznica za izložbu može se kupiti na ulazu u muzej po cijeni od 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici, uz predočenje dokumenta. 
Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna, uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

 

Podsjetimo, izložba 51000 Balthazargrad najveća je izložba programa Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, nastala u suradnji s MMSU-om. Njen je naziv inspiriran činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje Balthazargrada u kojem omiljeni animirani profesor živi i smišlja svoje izume.