Omišalj: Priveden zbog nasilničkog ponašanja i razbojništva u pokušaju

lisicee

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva u pokušaju i nasilničko ponašanje.

 

Policija ga sumnjiči da je 7. rujna oko 19 sati na području Omišlja s još jednim 20-godišnjakom, pri koncentraciji alkohola od 2,41 g/kg, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira pri čemu su zaustavljali, naguravali i vrijeđali prolaznike među kojima je bila i trudnica. K tome su od 22-godišnjeg hrvatskog državljanina tražili novac te ga lakše ozlijedili.

Prilikom postupanja policijskih službenika iste su također omalovažavali i vrijeđali, a u jednom trenutku su čak i napustili mjesto događaja, ali ih je policija vrlo brzo uhvatila te privela u policijske prostorije.

 

Poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, spomenuti 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku, dok se kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 20-godišnjim hrvatskim državljaninom nastavlja.

 

Sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, osim spomenute dvojice osumnjičenika prekršajno je sankcioniran i 49-godišnji hrvatski državljanin.