Omišalj: Završio 15. BIG OM

U Omišlju je završilo 15. po redu međunarodno natjecanje u big game fishingu.

Vaganje ulova

U Omišlju je završilo 15. po redu međunarodno natjecanje u big game fishingu. Jubilarno izdanje BIG OM-a bilo je u mnogočemu drugačije od prethodnih izdanja, ali potvrdilo je da je KSRM BIG OM Omišalj tijekom posljednjih 15 godina stvorio veliku vrijednost. Unatoč izvanrednim okolnostima uzrokovanim epidemijom virusa COVID 19, Bigomovci su skupili hrabrost i upriličili još jednu nezaboravnu sportsko-ribolovnu tuna avanturu na kojoj su okupili ribolovce iz šire regije.

 

Evo kako je to izgledalo u brojkama:

25 posada koje su ponikle iz KSRM-a BIG OM

100 natjecatelja

3 ribolovna dana

13 riba na štapu

7 riba na brodu

3 ribe puštene i bodovane

542,05 kilograma ulovljene tune

106 kilograma najteža ulovljena tuna

 

BIG OM kup osvojila je posada OHANA na čelu s kapetanom Alešom Bendom i u sastavu Eldar Kavazović, Dušan Petrovič i Zoran Ivančević. Iskusna slovenska ekipa ulovila je najveću tunu na turniru koja im je donijela 848 bodova i tako osigurala pobjednički trofej. – Za lov na tune uz znanje i iskustvo potrebno je i malo sreće. Mi smo je konačno imali, na BIG OM-u se natječemo od prvog dana i ovo nam je prva pobjeda zato je posebno slatka, rekao je kapetan Aleš Benda dodavši kako su tunu ulovili u akvatoriju Rapca nakon više od četiri sata borbe i nadmudrivanja.

Izvanredan uspjeh postigla je domaća debitantska ekipa Rogi ribaru na čelu s kapetanom Igorom Felkerom i u sastavu Danijel Jurković i Sanjin Matijašević. Ulovili su dvije tune, osvojili 793,8 boda i tako zasjeli na drugo mjesto.

Poznate Barracude na čelu s izbornikom slovenske big game fishing reprezentacije Bojanom Cestarom i u sastavu Sandi Beganović, Igor Krajl i Pino Bačić s osvojenih 717,15 bodova zauzele su treću poziciju. Barracude su svaki dan imale ribu na štapu, a na brod su izvukle dvije tune dok im je jedna pobjegla.

I ovogodišnje izdanje zadržalo je međunarodni karakter. Uz domaće ribolovce u akvatoriju Kvarnera lovili su bigameovci iz susjednih država: Slovenije, BiH i Srbije (uz pridržavanje svih preporuka Stožera, op.a.).