Oni vrište, zveckaju i viču, pogledajte tko otvara EPK 2020

U izvedbi sudjeluje posebno atraktivan finski zbor muškaraca koji vrište zveckaju i viču – Mieskuoro Huutajat

productions_main_pic

Finski zbor čini od 20 do 40 muškaraca koji ne pjevaju već vrište zveckaju i viču. Oni u svojim nastupima izvikuju ulomke iz državnih himni, međunarodnih ugovora, jednostavnih dječjih pjesmica, i sve to na vrlo dojmljiv način. Zbor je osnovan krajem osamdesetih godina. U Rijeku dolaze  na veliko otvorenje EPK 2020. ( http://www.huutajat.org/ )

Operu industriale, koja razvija opisane tematske cjeline, uživo i uz pomoć matrica izvodi mnoštvo izvođača kombinirajući zvukove grada, industrije i buke, nastupe na klasičnim instrumentima, zborsko pjevanje, zvončarska zvona i aktivno zvučno uključivanje publike. Zvuk, glazba i buka, efekti koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, snažni simboli Rijeke i Europe – sukus su atraktivnog programa otvorenja u Riječkoj luci.

DB Indoš – Kuća ekstremnoga glazbenog kazališta, s Rumoristima kao izvođačima, u programu nastupa na specifičnim instrumentima – šahtofonima te s glazbenicima na dva preparirana klavira, gitari, basu, bubnjevima i saksofonu.  Na velikoj pozornici nastupa i dodatni mješoviti zbor Jeka Primorja pod vodstvom Igora Vlajnića (HR) te orkestar gudača i puhača na violončelima, kontrabasima, klarinetima, trubama i trombonima. U izvedbu je uključen i ansambl od dvadeset i pet riječkih gitarista te radnički orkestar brusilica, varioca i iskri. Dio publike također sudjeluje u izvedbi zvonjavom, navijanjem, stvaranjem buke i svjetla, čime postaju živi instrument koji predstavlja ljude – najsnažniji dio identiteta grada.