Online Uskrs u Kostreni

Virtualni Uskrs u Kostreni realizirat će se putem društvenih mreža, a objedinit će prikaz pripreme blagdanskih delicija i slastica, informacije o nabavi namirnica i mnoštvo ideja za izradu najšarenijih pisanica i ukrasa.

osterkorb-2093315_1920

 

Okolnosti u kojima se nalazimo natjerale su nas na malo drugačiju realizaciju naših manifestacija, pa smo se odlučili prilagoditi situaciji i napraviti virtualnu varijantu manifestacije Uskrs u Kostreni pod nazivom Uskrs u Kostreni Online.

Manifestaciju ćemo realizirati putem Facebooka, trajat će od 5. do 14. travnja, a cilj nam je na jednom mjestu prikupiti i podijeliti recepte za razne uskršnje delicije – pincu, bakalar i janjetinu, dati ideju za izradu šarenih pisanica i raznih uskrsnih ukrasa, ali i pružiti informaciju kako nabaviti namirnice za Uskrs od lokalnih OPG-ova. Bit će tu i savjeta kako pripremiti zdrave zalogaje i napitke koji će nam sigurno dobro doći za detox nakon Uskrsa.

S nama se druže kostrenski kreativci, Likovna udruga Veli pinel, Ana Smokrović, udruga Primorski pijat, udruga Gaia Nova, Snjeguljica torte i kolači i Plesni studio Trinity&co.

Pripremili smo i Natječaj za najljepšu pisanicu, te pozivamo sve zainteresirane da se uključe i pošalju nam fotografiju svojih pisanica, a mi ćemo najljepšu nagraditi knjižicom Tradicionalna kostrenska kuharica i stalkom za jaje kojeg je izradio g. Slavko Strinić, član likovne udruge Veli pinel, a čija izrada je prikazana u sklopu inicijative „Ostani uključen“ na Facebook stranici @nasa.kostrena.

Poruka svima je da nas prate, priključe se raspravama, podijele s nama svoje ideje, a mi se nadamo da ćemo ih na ovaj način oraspoložiti, potaknuti na kreativnost i dati pokoju ideju za predstojeće blagdane.