Legendarni Tom Jones oduševio je opatijsku publiku

 

Najiščekivaniji koncert „Ljeta na Ljetnoj 2022.“, u organizaciji Festivala Opatija, sinoć  je održan na rasprodanoj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Legendarni pjevač, trenutno na europskoj turneji kojom promovira svoj 41. studijski album „Surrounded by Time“ izdan prošle godine, koncert je otvorio upravo pjesmom „I'm Growing Old“ s tog albuma.

Na bezvremenske hitove u osvježenom aranžmanu: „What's new pussycat?“, „It's Not Unusual“, „Green Green Grass of Home“ i „Delilah“ publika je uglas pjevala i plesala, da bi potom ponovno opčinjeno slušala „smirenije“ izvedbe Cohenove „Tower of Songs“ i novije bluzerske „Lazarus Man“ i „Talking Reality Television“. Legendarni hit „Sex Bomb“ također je počeo prigušeno, da bi naposljetku, na oduševljenje publike, eksplodirao u intenzitetu Jonesovog glasa. Nakon gotovo dvosatne svirke finale koncerta obilježili su hitovi „You Can Leave Your Hat On“ Randyja Newmana, Princeov „Kiss“ i „Great Ball of Fire“ Jerryja Lee Lewisa, Jonesovog najvećeg glazbenog idola.

 

Simpatičan i dobro raspoložen Tom Jones, uz odličan prateći bend, predstavio je gotovo svaku pjesmu čije su interpretacije jednako impresivne kao i u trenutku kada su izdane, bilo da se radi o funky, blues ili rock aranžmanima. Ovaj 82-godišnji „mladić“ pokazao je još jednom svu moć svog markantnog glasa koji se snažno odupire prolaznosti, iznova potvrđujući da će njegovi hitovi pratiti i mnoge nadolazeće generacije.

 

Kategorija