Opatijska ljetna pozornica pretvara se u ledenu čaroliju

Za one koji u adventskom ugođaju žele uživati svim osjetilima, ove nedjelje, 1. prosinca 2019. popularna manifestacija „Ledena čarolija“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvara svoja vrata.

Ledena čarolija 2019_01

U središtu zbivanja je klizalište, u nešto uzbudljivijoj formi nego proteklih godina, okruženo adventskim kućicama i mnoštvom treperavih lampica u ritmu lepršavih božićnih nota.

Klizalištem će prvi proklizati članovi Klizačkog kluba Medo iz Zagreba koji će u 17 sati izvesti predstavu na ledu „Zapetljana ledena priča“. Program otvorenja nastavlja se u 19 sati koncertom Tria Asi

Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom do 22 sata. Subotom klizalište radi od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 10 do 21 sat. Adventske kućice postavljene uz klizalište nude bogatu gastronomsku ponudu, a radit će od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom od 13 do 00 sati. Subotom će kućice raditi od 10 do 00 sati, a nedjeljom od 10 do 21 sat.

Cijena klizanja ostaje ista kao prijašnjih godina: za 30 minuta s uključenim najmom klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kuna, a za 60 minuta 20 kuna. Ako kližete s vlastitim klizaljkama, cijena je dvostruko niža.

Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja je 150 kuna za jednog, odnosno 200 kuna za dva polaznika iz iste obitelji, a uključuje osam sati klizanja (60 min) i najam klizaljki. Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 4. do 20. prosinca 2019., a drugi termin je od 23. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. Prijave za prvi termin škole klizanja primaju se od 1. do 4. prosinca 2019. u radno vrijeme klizališta, do popunjenja upisne kvote (20).

Petkom i subotom u prosincu klizače i posjetitelje Ljetne pozornice će u večernjim satima zabavljati razni glazbeni izvođači poput Klape Nevera, akustičnog dua Blu:kanuKoko Nut, veselog Tria Pokle i DJ-a Tijame

Pored središnjeg dočeka na Tržnici i drugim opatijskim lokacijama, Novu godinu na Ljetnoj pozornici možete dočekati čak dva puta! Najmlađi će točno u podne uz balone i vatromet dočekati „malu” Novu godinu, a uzbudljivo iščekivanje počinje od 11 sati, uz ples, pjesmu, razne igre i radionice s kostimiranim animatorima. U 22 sata na pozornicu uz klizalište penju se Dellboysi čiji će raspoložen nastup ispunjen zvukovima rocka, countryja i rockabillyja posjetitelje energično uvesti u novu godinu.

Festival Opatija organizira prigodni adventski program i u centru Gervais. U nedjelju, 15. prosinca 2019. u 11 sati, B Glad Produkcija iz Zagreba će u predstavi „Kako je vilenjak spasio Božić“ na zabavan i interaktivan način ispričati priču o snazi dječje mašte i vjerovanju u blagdansku duh. Svečani božićno-novogodišnji koncert „Radosne note Božića“ u nedjelju, 22. prosinca u 20 sati donose Renata Sabljak i Đani Stipaničev u pratnji Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića. Uz svjetske i hrvatske božićne pjesme, repertoar će okruniti tradicionalnim Novogodišnjim valcerom u duhu nekadašnje carske Opatije. Ulaznice za oba programa mogu se kupiti u Festivalu Opatija i na prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr.

A kako bi adventsko raspoloženje što prije započelo, Festival Opatija građanima 7. prosinca s početkom u 19 sati poklanja koncert „Najljepše blagdanske pjesme“ obitelji Šober u svečanom ambijentu crkve sv. Jakova u Opatiji. Poznate melodije blagdanskih pjesama poput Ave MariaWhite ChristmasZdravo Zvijezdo MoraWonderful World i dr. izvest će Bojan Šober (bariton) i Olga Šober (sopran) u pratnji Nade Matošević na orguljama.