Opatijske pozitivne vibracije

Prva dama hrvatskog turizma ludo je provela najluđu noć u godini

Prva dama hrvatskog turizma ludo je provela najluđu noć u godini

I u Opatiji je također organiziran doček na otvorenom. Opatijce i njihove goste u Novu 2013. godinu uveo je Parni valjak. Ljetna pozornica tresla se u hitovima legendarnog pop-rock sastava, kojemu je prethodio nastup istarskih Anelida. U ritmu glazbe plesalo se i pjevalo do dugo u noć, a pozitivne vibracije i dobre želje širile su se otvorenom scenom Ljetne pozornice. Dolazak nove godine slavio se i u opatijskim kafićima. Rijeke ljudi slijevale su se na opatijski mul, u potrazi za dobrom zabavom. Prva dama hrvatskog turizma ludo je provela najluđu noć u godini.
A 1. siječnja, točno u podne, u Opatiji se i ove godine točio pjenušac. Novogodišnja zdravica opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića i ove je godine okupila na terasi Hotela Kvarner Opatijce i njihove brojne goste.  Talijanski je bio samo jedan od službenih jezika zdravice, na terasi uz more zdravica je prevedena na osam jezika, a na svim tim jezicima gostima je nabolje zvučao dio da čašu od pjenušca mogu zadržati kao suvenir. S terase Kvarnera u svijet su otišle brojne lijepe uspomene, ali i dvije tisuće čaša. Srećom, u turistima bogatoj Opatiji imaju te suvenire kome dati. 
Uz brojnu publiku svoju su, pak, zdravicu imale i najveće opatijske zvijezde 1. siječnja – Opatijski kukali. Već devet godina oni svoju zdravicu imaju u moru. Kupanje u prvom danu godine poseban je gušt, poručuju kukali, odnosno galebovi koji redovito igraju picigin u zimskim mjesecima.