Općine

Dani nordijskog hodanja ovog proljeća u Kostreni

Kostrena će od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. biti domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja

Pročitaj više

U Kostreni potpisan ugovor vrijedan 2,5 milijuna kuna za nabavku novih spremnika i kompostera

Ugovor o isporuci komunalne opreme vrijedne 2,5 milijuna kuna potpisali su općinski načelnik Dražen Vranić i direktor tvrtke EOL-EKOS Kristijan Jurišić u svojstvu isporučitelja opreme.

Pročitaj više

Kostrena Mountain Trail zaključio zanimljiv trkački vikend

U Kostreni je uspješno zaključeno treće izdanje utrke Kostrena Mountain Trail na čijem se startu okupilo 180 trkača iz čak 12 zemalja.

Pročitaj više

Kostreni 300 tisuća kuna za novu multimedijsku opremu

Ministarstvo kulture odobrilo je Općini Kostrena 300 tisuća kuna za digitalizaciju i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture, a što će Kostrena iskoristiti za osuvremenjivanje multimedijske opreme u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji.

Pročitaj više

U Kostreni se održava prvi kamp u okviru projekta Stori po svoju

U Narodnoj čitaonici u Kostreni održava se prvi Makers kamp u sklopu projekta Stori po svoju, na kojem sudjeluje 27 djece od 5. do 8. razreda.

Makers kamp obuhvatit će radionice iz STEAM područja - digitalna fotografija, digitalno pripovijedanje, strip, maketarstvo i makers radionica koja uključuje i programiranje.

Polaznici će se okušati na svim radionicama, a trećeg dana biraju svoje projekte na kojima će raditi do petka, a potom ih prezentirati mentorima.

Pročitaj više

Osnovna škola Kostrena proslavila 15 godina rada i dan škole

Na blagdan sv. Lucije, jedne od triju kostrenskih zaštitnica, Osnovna škola Kostrena  proslavila je Dan škole i 15. obljetnicu rada. To su učinili filmom o svojoj povijesti, zanimljivom slikovnicom koju su izradili učenici, ali i vrijednim projektima u čijoj su realizaciji sudjelovale Općina Kostrena i INA. Riječ je o senzornom kabinetu i učionici na otvorenom, a školska knjižnica je dobila na dar i vrijednu zbirku knjiga gospodina dr.sc. Vjekoslava Bakašuna.

Pročitaj više

Kostrena proslavila Dan Općine i blagdan sv. Nikole

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Kostrena je proslavila Dan Općine i blagdan svojeg sveca zaštitnika sv. Nikole. Tom su prilikom dodijeljene nagrade zaslužnim mještanima koji su promicali ime i ugled Kostrene.

Pročitaj više

Svi Kostrenjani stariji od 65 godina dobit će božićnicu

Mještani Kostrene stariji od 65 godina, njih nešto više od tisuću, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika dobit će božićnicu Općine Kostrena u iznosu od 400 kuna. 

 

Podjelu božićnica vršit će članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena u Sportskoj dvorani Kostrena, od 8. do 12. prosinca 2021. godine od 9 do 13 sati u prostoru biljetarnice na sjevernom ulazu u dvoranu, čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade pa nije potreban ulazak u zatvoreni prostor.

 

Pročitaj više

Dodijeljene stipendije kostrenskim učenicima i studentima

U školskoj, odnosno akademskoj 2021./2022. 23 učenika i 40 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju Općine Kostrena, a višegodišnja tradicija svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama neće se održati zbog epidemiološke situacije. Učenicima i studentima ugovori o stipendiranju bit će dostavljeni poštom.

Pročitaj više

Vrijedno priznanje Općini Kostrena za ulaganja u područje obrazovanja

Općina Kostrena jedna je od deset hrvatskih općina kojima je od strane projekta Načelnik.hr dodijeljeno priznanje za izdvajanja u području obrazovanja, u slučaju Kostrene po kriteriju iznosa ulaganja po glavi stanovnika.

Pročitaj više

Zanimljiv gaming event i projekcija nagrađivane "Murine" u Kostreni

U četvrtak, 28. listopada od 14 do 19 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv.

Pročitaj više

Predstavljeni “Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare” Igora Stipanovića

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji predstavljeni su „Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare“, autora Igora Stipanovića čiji je izdavač Narodna knjižnica Kostrena uz potporu Općine Kostrena, koja je prepoznala važnost ovog izdanja i omogućila da knjiga postane vrijedan dio zavičajne zbirke.

Lijep je to i prigodan dar zajednici povodom velikog jubileja Narodne čitaonice u Svetoj Barbari koja ove godine obilježava 150 godina od svojeg osnutka.

Pročitaj više

Potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu "Stori po svoju"

U Općini Kostrena potpisani su prvi partnerski ugovori za usluge edukacije na projektu "Stori po svoju", pilot programu socijalnog uključivanja djece i mladih. Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta "Stori po svoju", kojim se djeci i mladima želi osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.

Pročitaj više

U Kostreni zaključena dva važna infrastrukturna projekta

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Pavekima, čime su ovom naselju osigurana neophodna parkirna mjesta. Novo parkiralište površine 1.516 četvornih metara nalazi se u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i Šojske ulice s koje ima kolni i pješački prilaz.

Pročitaj više

Vrijedno sponzorstvo Ine kostrenskim sportskim klubovima

Sponzorstvom Ine vrijednim 30 tisuća kuna petnaest članica Sportske zajednice Općine Kostrena dobilo je novu sportsku opremu i rekvizite.

Pročitaj više