Ostvaruje se san o razvoju poslovne zone Soboli

Cesta – preduvjet razvoja zone i ulaganja gospodarstvenika te otvaranja novih radnih mjesta

San o poslovnoj zoni Soboli I2, koja se nalazi uz auto- cestu Rijeka- Zagreb, se ostvaruje. Načelnica Općine Čavle potpisala je Ugovor o izradi izvedbenog projekta za izgradnju ceste unutar zone vrijedan 148 tisuća kuna s rokom od 60 dana. Koliko to znači za razvoj gospodarstva i poduzetništva te otvaranje novih radnih mjesta je i činjenica da je da je tvrtka Pag 91 koja se tamo nalazi, po saznanju o gradnji ceste i razvoju poslovne zone odmah najavila gradnju još jedne poslovne hale za svoje potrebe unutar te zone.

-Najveći uspjeh, nakon puno truda i ne odustajanja je cesta u poslovnoj zoni Soboli. Riječ je o 10,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. To je projekt koji nas je najviše namučio i u koji smo uložili najviše energije. Više od deset godina pokušavalo se riješiti imovinsko-pravne odnose. Naime, u toj zoni Općina uopće nema svog zemljišta, pa smo i za cestu zemljišta morali otkupiti. Zahvaljujući našoj upornosti uspjeli smo kroz tri godine sve riješiti i dobiti građevinsku dozvolu. S druge strane, mučili smo se u pregovorima s Ministarstvom da uopće otvore natječaj gdje bi se takav projekt mogao financirati, a kad se to napokon dogodilo u rujnu 2019. čekali smo čak do prosinca 2020. na odluku. Možete samo zamisliti kolika je to sreća bila kad smo nakon toliko čekanja u ruci imali papir vrijedan preko 10 milijuna kuna. Zajedno s nama vesele se i svi poduzetnici koji u zoni godinama rade bez infrastrukture i koji će uskoro proširiti svoja postrojenja upravo zahvaljujući toj investiciji, a otvorit će se i nova radna mjesta, rekla je načelnica Cvitan Polić.

Ta cesta je zapravo preduvjet razvoja poslovne zone Soboli. Zona se nalazi pokraj ugostiteljskog objekta Putniku. U zoni djeluje nekoliko poduzeća Pag 91, Sun Adria i P Audio, no zahvaljujući novoj cesti već dolazi do kupnje zemljišta od strane novih investitora, pa možemo očekivati otvaranje novih pogona, razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta.

-To je potvrda da smo dobro odlučili kad smo se uhvatili u koštac sa svim problemima koje je ovaj projekt nosio, zaključila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

 

Kategorija