Turistička zajednica Općine Kostrena obilježila 25 godina postojanja

Turistička zajednica Općine Kostrena obilježila je četvrt stoljeća postojanja kao važan pokretač turističkog razvoja Kostrene i brojnih zanimljivih manifestacija. Do 1995. godine Turističko društvo, a potom i Turistička zajednica, djelovali su u montažnom objektu na čijem je mjestu 2011. godine otvorena Kostrenska kuće, vrijedan primjer autohtone gradnje, u kojoj se danas nalazi sjedište Turističke zajednice Kostrene i njezin informativni centar. Prvi direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena bio je pok. Luciano Peloza, obnašajući tu funkciju od 1995.-2001. Od rujna 2001. do lipnja 2003. Turistička zajednica je bila u mirovanju, a od 2004. do 2013. na čelu TZ je bila Željka Egredžija. U 2013. godini njezino vođenje preuzima aktualna direktorica Sandra Svetić.

Općinski načelnik Dražen Vranić i predsjednik TZ Kostrene istaknuo je kako Općina Kostrena sustavno podupire turistički razvoj Kostrene i inicijative koje tome doprinose: “Drago mi je što se Kostrena tijekom godina uspjela transformirati u mjesto gdje gosti rado dolaze i u kojem se sve duže zadržavaju. To pokazuje porast broja iznajmljivača kao i sve bolji rezultati u broju dolazaka i noćenja tijekom cijele godine“.

 Uz bogat program tijekom vikenda, povodom obilježavanja obljetnice objavljeni su rezultati natječaja dviju tradicionalnih akcija u organizaciji TZ Kostrene. Gospođa Danijela Težak, autorica je najljepše fotografije pristigle na fotonatječaj "Kad dojdeš, da najdeš...". Njezina fotografija uvale Svežanj prikupila je najviše lajkova posjetitelja na Facebook stranici TZO Kostrene. Sedamnaesti puta odbrane su i najljepše kostrenske okućnice i balkoni prema propozicijama Hrvatske turističke zajednice. Najljepšu okućnicu u Kostreni ima gđa. Marijana Bedi, najljepši balkon gđa. Mirela Mirković, a najljepše uređen okoliš ima stambena zgrada u Ulici Žarka Pezelja 22 o kojem brine gđa. Slavica Tomljenović. 

 

Kategorija