OPREZ: Kradljivci u akciji

Upozoravamo građane da paze na svoje stvari, naročito u gužvama budući je počiniteljima ove vrste kaznenih djela dovoljan samo trenutak nepažnje oštećenih, kako bi se domogli predmeta koji im ne pripadaju

Krađe-đepne

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je prije nekoliko dana oštećenoj 67-godišnjoj hrvatskoj državljanki istrgnuo novčanik iz ruke. Kazneno djelo je počinjeno prilikom vožnje gradskim autobusom, između Krimeje i Piramide u Rijeci, gdje je počinitelj istrgnuvši oštećenoj novčanik istrčao iz autobusa i udaljio se u nepoznatom smjeru.  Sveukupna šteta (novčanik, novac, dokumenti i drugo) cijeni se na oko 2.800 kuna.
Upozoravamo građane da paze na svoje stvari, naročito u gužvama budući je počiniteljima ove vrste kaznenih djela dovoljan samo trenutak nepažnje oštećenih, kako bi se domogli predmeta koji im ne pripadaju. U slučaju počinjenja kaznenog djela i nastanka štete obavijestite policiju na telefon 192.

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Policija ga sumnjiči da je 24/25. siječnja u Krku otuđio crni električni bicikl marke Cube, vrijednosti oko 18.000 kuna. Osumnjičeni je pronađen i priveden vrlo brzo nakon počinjenog kaznenog djela, a tijekom kriminalističkog istraživanja od njega je oduzet otuđeni bicikl i vraćen vlasniku, 21-godišnjem hrvatskom državljaninu.