Oprezno u prometu: Teško ozlijeđeno dvoje motociklista

 

Jučer se na prometnicama Primorsko-goranske županije dogodilo 16 prometnih nesreća u kojima su teško ozlijeđene dvije osobe, a lakše njih četiri.

Teško su ozlijeđeni motociklist na Krku te u Novom vinodolskom putnica na motociklu, poljska državljanka.

Na Krku je kod Njivica 45-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući motociklom marke „Piaggio Beverly“,riječkih registracijskih oznaka, izazvao prometnu nesreću krećući se neprilagođenom brzinom, a nije ni držao potrebni razmak, pa je u jednom trenutku izgubio nadzor i pao s vozilom na kolnik.

Isto tako je 46-godišnji poljski državljanin neprilagođenom brzinom kretao se u Novom Vinodolskom motociklom marke BMW, poljskih nacionalnih oznaka, gdje je prilikom kočenja izgubio nadzor i pao s motociklom na kolnik. S njime se vozila 36-godišnja poljska državljanka koja je pri tome zadobila teške tjelesne ozlijede.

 

Policija apelira na sve vozače da budu oprezniji u prometu, osobito na motocikliste, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

K tome, pozivaju se vozači motocikala da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, koriste propisanu motociklističku opremu te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama.

FOTO: Duško JaramazPixsell ilustracija