Oprosti nam aleksandre

Ubojstvo Aleksandra Abramova poraz je Rijeke kakvu poznajemo,poručeno je sa skupa na Korzu

Ubojstvo Aleksandra Abramova poraz je Rijeke kakvu poznajemo,poručeno je sa skupa na Korzu

 
Ubojstvo Aleksandra Abramova stravična je tragedija koje se ne smije ponoviti. Nasilje se više ne događa nekom drugom i negdje drugdje, a ovo je naš apel za bolju i sigurniju Rijeku, za bolje Riječane. Poručeno je to sa mirnog skupa na Korzu kojeg je organizirala Udruga Vox i Marin Miočić Stošić.  
Na prosvjedu okupilo se 300 tinjak ljudi, među Riječanima koji došli dignuti svoj glas protiv nasilja,  bili su i prijatelji Aleksandra Abramova. Nisu htjeli biti u prvom planu, no još jedanput, željeli su podsjetiti kakva je osoba bio njihov prijatelj. – On je bio anđeo, bio je velika osoba. Svima nama koji smo ga znali, ovo je strašan gubitak. A tek njegovi roditelji, brat i sestra…ne znam kako će oni to preživjeti. No, došla sam ovdje reći da ovakvom nasilju treba stati na kraj, rekla je jedna prijateljica Aleksandra Abramova.
Na skupu osim Marina Miočića Stošića govorila je i jedna majka- Ja smatram da nema dovoljno policije. Oni bi  trebali navečer kada mladi izlaze pojačati smjene. Evo moje dijete je tri put pretučeno, a jednom je i sam sudjelovao u tučnjavi. Strah me je da ću i njega dočekati mrtvog, poručila je majka u suzama.    Ubojstvo Aleksandra Abramova poraz je Rijeke kakvu poznajemo,humane, tople i domaće, poručuje Marin Miočić Stošić uz odobravanje okupljenih.  – Za Rijeku je to preveliki udarac, ovdje živi pitomi narod, ja ne znam što se to dogodilo te noći, rekla je jedna naša sugrađanka. Članice Molitvene zajednice AGAPE pročitale su stihovne molitve upućene Aleksandru Abramovu. – Oprosti nam Aleksandre što ne mrzimo tvoje ubojice, a znamo da na nebu, ni ti to ne činiš. Ali mrzimo njegov čin.  Oprosti nam Aleksandre što je tvoja smrt bila prevelika cijena da bi otvorili oči i probudili uspavanu savjest… Apel za sigurniju Rijeku u 2 sata i 40 minuta potpisalo je 1000 ljudi i ti su potpisi predani zamjeniku riječkog gradonačelnika Miroslavu Matešiću. Sutra u podne ispred Radio Rijeke krenut će MARŠ za Bolju i humaniju Rijeku.